Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Stii ce inseamna asta? Ore intregi petrecute in magazine sau pe siteuri pentru cumparaturi online in cautarea celor mai bune cadouri de Craciun.

Vrei sa le faci tuturor cate o surpriza dar in acelasi timp sa nu incepi noul an cu buzunarele goale. Daca nu te-ai organizat din timp, ai nevoie sa analizezi putin optiunile pe care le ai pentru a te asigura ca vei face cele mai bune alegeri.

Sunt cateva cadouri pe care nimeni nu si-ar dori sa le gaseasca sub pomul de Craciun. Ti-am pregatit o lista cu 10 cadouri pe care sa le eviti pentru ca s-ar putea sa dai gres daca le oferi in aceasta perioada, si nu numai.

  1. Decoratiuni. Pot parea o idee minunata, mai ales ca scapi repede alegand mai multe decoratiuni pentru cei dragi, din acelasi loc. Dar crezi ca are cineva nevoie de ele? In special daca este vorba despre decoratiunile de Craciun, acestea vor putea fi folosite doar cateva zile, apoi vor avea nevoie de un spatiu de depozitare pentru tot restul anului. In plus, e posibil ca decoratiunile alese de tine sa nu fie pe gustul persoanei respective sau sa nu se potriveasca cu stilul de amenajare din locuinta. Cu siguranta ar fi o idee mult mai buna sa cumperi ceva mai util si care va putea fi folosit pentru o perioada mai lunga. Poate ar fi o idee mai buna sa alegi o sticla de vin bun, ambalata frumos.
  2. Sosete. Crezi ca o pereche de sosete nu strica niciodata? Noi credem ca poate fi unul dintre cele mai plictisitoare cadouri de Craciun pe care le poti face. Mai ales ca denota foarte putin interes. Astfel ca, daca nu stii cu certitudine faptul ca persoana respectiva isi doreste cu adevarat o pereche de sosete de la un anumit brand, evita aceasta idee de cadou. Cu siguranta poti gasi ceva mai dragut, cum ar fi o pereche simpla de manusi care sa se potriveasca usor in garderoba persoanei vizate. 
  3. Pulover de Craciun. Arata haios si cu siguranta ti-a iesit in cale atunci cand ai vizitat magazinele. Dar te asiguram ca oricat de dragute sunt acele poze de pe internet cu toata familia purtand acelasi pulover langa bradul de Craciun, nimeni nu ar fi din cale afara de incantat sa primeasca un articol de imbracaminte pe care sa il poata purta o singura zi pe an. Daca stii sigur ce marime poarta aceasta persoana, mai bine ii cumperi un pulover de calitate, in culoarea sa preferata, pe care sa il poata purta tot sezonul rece.
  4. Portofel (gol). Daca oferi o poseta sau un portofel, traditia spune ca nu trebuie sa il oferi gol pentru ca aduce ghinion. Este un obicei care nu se regaseste numai in Romania si sustine ca trebuie sa pui niste bani, chiar si o moneda, pentru a ii asigura noroc celui care il primeste. Tine cont de acest obicei daca vrei sa faci cadou un portofel unei persoane apropiate.
  5. Cos cu produse. Poate fi o idee buna sa ii cumperi un cos cu produse gata pregatit, unei persoane care nu iti este deloc apropiata si pe care nu o cunosti si nu stii ce gusturi are. Dar daca ai o minima relatie cu cineva, acest cadou impersonal nu arata altceva decat ca nu prea ai depus efort pentru a ii gasi ceva mai potrivit. Poti face cadou un cos cu produse, dar unul pe care sa il compui tu cu produse despre care stii sigur ca ii plac. Fie ca este vorba despre o sticla de bautura, o cutie speciala cu bomboane sau alte produse pe care stii sigur ca le prefera.
  6. Animale de companie. Acesta este un cadou pe care nu ar trebui sa il faci niciodata, nu numai de Craciun. Un animal necesita o investitie de timp si bani. Nu este potrivit sa pui pe cineva in fata faptului implinit, chiar daca ti se pare un gest frumos. Daca persoana respectiva isi doreste cu adevarat un animal de companie isi va alege singura animalutul langa care isi va petrece o buna perioada de timp.
  7. Bani. Chiar daca trecem print-o perioada mai dificila, nu oferi bani drept cadou. Chiar daca te gandesti ca nu stii ce sa ii cumperi persoanei respective si ti se pare o idee buna sa ii dai bani pentru a isi cumpara ce isi doreste. S-ar putea ca banii de la tine sa nu fie suficienti pentru ceea ce vrea si sa ajunga sa ii cheltuiasca pe lucruri mici si neimportante, in final fara sa simta ca s-a bucurat de cadoul de la tine. Opteaza pentru un cadou din suflet care va fi primit asa cum iti doresti.
  8. Cadouri reciclate. Atunci cand oferi cadou ceva ce ai primit tu si nu ti-a placut poate fi riscant. Este foarte usor sa omiti niste detalii care sa arate faptul ca darul respectiv nu a fost cumparat special pentru aceasta persoana. Ba chiar exista sansa sa ii fi spus la un moment dat ca ai primit ceva ce nu iti place si sa recunoasca obiectul respectiv, iar acest gest chiar te poate face sa te simti neimportant. Daca nu ai un buget prea mare, mai bine confectioneaza cadouri handmade care pot valora mai mult decat un cadou reciclat.
  9. Prea multe jucarii. Bineinteles, este vorba despre cadourile pentru copii. Daca alegi sa cumperi foarte multe jucarii celor mici, acestia se vor simti coplesiti si nu se vor mai bucura de niciunul in mod special. Sau vor fi foarte incantati de acel cadou pe care si l-au dorit foarte mult iar celelalte vor fi abandonate. Iti recomandam sa fii atent la ceea ce isi doreste si sa alegi sa ii cumperi doar acel lucru. Astfel va aprecia mai mult cadoul, mai ales pentru ca i-a fost ascultata dorinta.
  10. Cadouri repetitive. Iti amintesti ce cadou i-ai facut anii trecuti? Asigura-te ca nu o sa ii cumperi acelasi lucru. Ca si in cazul cadourilor cumparate pe fuga, acest lucru va arata lipsa de interes. Inainte sa pleci la cumparaturi, cel mai bine ar fi sa iti amintesti ce cadouri ai oferit in anii trecuti si ce reactii au avut cei dragi la acestea, poate te va ajuta acest lucru sa gasesti cea mai buna idee de cadou pentru acest Craciun.

Orice alegere faci, incearca intotdeauna sa tii cont de preferintele persoanei care urmeaza sa ii oferi cadoul. Fie ca este vorba despre hobby-uri, culoarea preferata sau dorinte pe care si le exprima pe parcursul anului. Aratand ca ai fost atent la gusturile si preferintele sale, cadoul va capata si mai multa valoare.

10 cadouri pe care sa NU le oferi de Craciun