O sesiune de shopping in perioada sarbatorilor de iarna ar putea foarte usor sa se califice drept proba de rezistenta. La urma urmei, necesita rezistenta fizica, rabdare si multa creativitate. In ajunul sarbatorilor suntem tentati sa cheltuim in exces. Promotiile atractive si lista lunga de cadouri sunt motivele pentru care o sesiune interminabila de shopping ne consuma bugetul dar si timpul. Vestea buna este ca daca tii cont de cateva trucuri poti cumpara cadouri minunate pentru cei dragi tie si poti astfel sa si economisesti bani.

Fa o lista si ar fi bine sa o verifici de cel putin doua ori. Inainte sa adaugi lucruri in cosul de cumparaturi, cel mai bine ar fi sa faci o lista cu toti cei pentru care vrei sa cumperi cadouri. Poate ti se pare demodat dar astfel iti vei aduce aminte de varul tau, de profesorul copilului tau, de prietenul care iti hraneste pisica atunci cand esti plecat in vacanta. Punand toate numele pe hartie, te vei asigura ca nu uiti pe nimeni si vei avea control asupra bugetului pe care il estimezi, inca de la inceput. In timp ce faci cumparaturile, poti adauga fiecare cadou pe masura ce le cumperi. Lista asta te poate ajuta si la anul cand vei sti ce cumparaturi ai facut acum, pentru a nu ii mai lua bunicii inca o pereche de papuci.

 

Alege o perioada mai libera. Daca nu te-ai pregatit din timp si trebuie sa mergi la cumparaturi chiar in perioada cand toata lumea face asta, alege o zi libera din timpul saptamanii, preferabil dimineata. Evita weekendurile care vor fi cu siguranta extrem de aglomerate.

 

Ar fi bine sa cumperi seturi. De sarbatori alege cadouri simbolice si nu exagera cu darurile costisitoare. De exemplu, daca gasesti o cana cu un mesaj interesant sau o lumanare parfumata ieftina, poti cumpara mai multe. Iti vor fi de ajutor atunci cand persoanele pe care ai uitat sa le treci pe lista te vor surprinde cu un cadou pe care nu il asteptai. Astfel vei fi pregatit fara sa fii nevoit sa alergi dupa cadouri in cele mai aglomerate zile sau la ore tarzii.

Cupoane online. Newsletterele de la magazinele online, care iti aglomereaza casuta de email tot anul, iti pot fi de ajutor in perioada asta. Urmareste promotiile si reducerile speciale si poti gasi oferte bune. In plus cumparand coadouri online, vei economisi timp si bani .

Transport gratuit. In luna cadourilor, multi comercianti online ofera pe langa promotii si transportul gratuit. Tine cont insa ca in aceasta perioada comenzile sunt numeroase iar companiile de curierat sunt  foarte aglomerate. Asigura-te ca vei plasa comenzile din timp pentru a primi cumparaturile pana in seara de Craciun.

 

Fii original. Experientele pot fi cele mai memorabile cadouri. Daca nu stii ce sa ii cumperi unei persoane de pe lista, ce-ar fi sa ii oferi o masa la restaurantul preferat sau un voucher pentru o activitate pe care si-a dorit intotdeauna sa o incerce.

Daca nu ai idei, te salveaza un gift card. Daca vrei sa faci un cadou dar nu ii cunosti exact gusturile persoanei respective sau poate nu stii exact ce masura poarta ii poti oferi un gift card la magazinul de unde ii place sa se imbrace. Nimeni nu si-ar dori sa primeasca un pulover prea mic sau o rochie mult prea stramta. Astfel te asiguri ca isi va cumpara un lucru pe care cu siguranta il va purta cu placere. 

Urmeaza-ti bugetul si nu te abate de la el. Facand o lista de la inceput vei sti cati bani urmeaza sa cheltuiesti. Daca ai facut o estimare de buget ar fi bine sa o si respecti. Cand ajungi in magazine sau pe site-urile pline de oferte incearca sa rezisti tentatiei de a umple cosul de cumparaturi. Portofelul tau iti va multumi la finalul sesiunii de shopping.

 

Fa cumparaturi inainte de perioada sarbatorilor. Nu lasa cumparaturile pe ultima suta de metri . Eviti sa intri in criza de timp si vei gasi produse putine la preturi mult mai mari. Indicat ar fi sa cumperi cadourile cat mai devreme. Este deja prea tarziu acum dar poti tine cont de asta anul viitor. Pe masura ce afli ce isi doresc cei apropiati tie, le poti cumpara din timp darurile pentru a evita aglomeratia de sarbatori. In plus, vei gasi  preturi mai bune si nici nu vei simti cheltuiala la fel ca atunci cand le cumperi pe toate o data.

Produsele hand made, o idee buna de cadou. In ajunul sarbatorilor de iarna, cadourile hand made sunt mult mai potrivite decat cele clasice. Poti oferi obiecte incarcate de simboluri specifice sarbatorilor la un pret rezonabil. Asadar, poti lasa hainele sau parfumurile pentru alta ocazie pentru a nu iti depasi bugetul.

 

10 trucuri pe care trebuie sa le stii cand pleci la cumparaturi in luna cadourilor