Daca esti mare fan al serialului Game of Thrones, cu siguranta te-ai indragostit de fiecare loc in care a fost filmat. Asa ca, daca iti faci planuri de vacanta, venim in intampinarea ta cu trei destinatii care au devenit celebre dupa ce s-au filmat scenele din serialul tau preferat.

Spania este una dintre tarile in care s-au filmat mai multe scene, chiar de la inceputul serialului. Mai multe orase din Spania au servit ca decoruri pentru cele mai intense scene din Urzeala Tronurilor. Una dintre cele mai spectaculoase este chiar cea filmata la biserica San Juan de Gaztelugatxe, unde milioane de turisti vin an de an pe urmele dragonilor, in cautarea fotografiei perfecte. Te vei indragosti iremediabil de aceasta insula, situata la 35 kilometri de Bilbao, legata de tarm printr-un pod construit.

O alta destinatie devenita celebra datorita scenelor din Game of Thrones si nu numai, este Ait-Ben-Haddou.  Locatia a fost folosita si pentru alte pelicule de renume, cum ar fi Gladiatorul sau Lawrence of Persia. Ait-Ben-Haddou, este orasul numit Yunkai in serial, locul in care se practica comertul cu sclavi, la fel cum se petrecea si in trecut, in acest oras marocan de lut. Locul unde soldatii neintinati, facuti din fier si otel, au fost eliberati de Daenerys, in sezonul 3.

Aceasta cetate fortificata este parte a patrimoniului UNESCO si se afla pe traseul comercial pe ruta spre si dinspre Sahara, fiind un loc de popas pentru negustori. Daca vei vizita Ouarzazate din Maroc, trebuie sa pui si aceasta fortareata pe lista ta de obiective, situata la 100 kilometri de Marrakech.

Daca iti doresti sa mergi pe urmele actorilor tai preferati si esti fanul familie Stark, iti recomandam sa vizitezi Castelul Doune, din Scotia. Este unul dintre cele mai bine pastrate castele scotiene, si este resedinta casei Stark, alaturi de Castelul Ward din Irlanda de Nord. In seriale, castelul Doune este vizibil cu ocazia festinului ce are loc atunci cand in Winterfell soseste regele Robert Baratheon.

Orice destinatie ai alege, iti reamintim ca o asigurare de calatorie te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau a documentelor. Inainte de plecare, ia-ti o asigurare de calatorie de aici. Comanzi online, primesti polita pe e-mail si ai oricand acces la informatii, in contul tau de client.

3 destinatii de vacanta pentru fanii “Game of Thrones”