De multe ori, cand iti doresti o escapada de weekend, esti tentat sa te gandesti ce peisaje si locuri frumoase ai putea sa mai descoperi prin tarile vecine. Dar, din cand in cand, este bine venita si o vacanta pe plaiurile mioritice, pentru ca Romania are multe secrete care asteapta sa fie descoperite. Ne-am gandit sa iti povestim putin despre 3 dintre locurile frumoase ale Romaniei, pe care ai putea sa le vizitezi in vacanta de Paste, daca vrei sa ramai aproape de casa.
statiunea Colibita - destinatie pentru vacanta de paste
Statiunea Colibita, cunoscuta ca fiind locul cu cel mai curat aer din tara, este situata la o altitudine de 900 de metri, la poalele Muntilor Calimani. Lacul, muntii, padurea si aerul curat fac din acest loc o oaza de liniste, unde iti poti incarca bateriile. Statiunea Colibita atrage din ce in ce mai multi turisti, atrasi de peisajul care iti taie rasuflarea. Vei gasi in Colibita numeroase locuri de cazare si restaurante traditionale, vei putea alege o plimbare cu caiacul pe lac, drumetii montane sau te poti delecta cu o sesiune de pescuit.
comuna Biertan - atmosfera medievala pentru vacanta de paste
Daca esti atras de aerul medieval si iti place sa calatoresti in timp, iti recomandam sa vizitezi comuna Biertan. O destinatie pitoreasca, cu case traditionale sasesti si ziduri groase de piatra, aflata la 80 de kilometri de Sibiu. Cocotata in varful unei coline, biserica-cetate din Biertan este din ce in ce mai populara, in randul vizitatorilor din Transilvania. Te invitam sa descoperi frumusetea acestei zone si sa te lasi pierdut pe stradutele din Biertan.
rosia montana ca destinatie pentru vacanta de paste
Rosia Montana, o zona cunoscuta pentru minele de aur, este o localitate din Muntii Apuseni, judetul Alba. Muntii acoperiti de paduri te vor face sa te indragostesti de acest peisaj specific Muntilor Apuseni, unde vei putea vizita Galeriile Romane, printre cele mai vechi exploatatii miniere din Europa in care este permis accesul vizitatorilor. De-a lungul timpului, arheologii au descoperit aici locuinte, morminte, galerii miniere si chiar unelte folosite la minerit, in urma cu 2000 de ani in urma. Desi nu vei putea pleca acasa cu bucati de aur, vei ramane cu amintiri valoroase din drumetiile pe care le vei face in aceasta zona.
Totusi, daca alegi o destinatie in afara tarii, pentru vacanta prelungita cu ocazia Sarbatorilor Pascale, iti reamintim ca o asigurare de calatorie te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau a documentelor. Inainte de plecare, ia-ti o asigurare de calatorie de aici. Comanzi online, primesti polita pe e-mail si ai oricand acces la informatii, in contul tau de client.

3 destinatii din Romania pentru vacanta de Paste