Cum tot mai multi specialisti din domeniul IT renunta la statutul de angajat în favoarea celui de antreprenor, asigurarea de raspundere profesionala nu a fost niciodata atat de importanta.

Contractorii IT se confruntă cu o serie întreaga de riscuri, chiar daca acestea nu sunt imediat evidente. Erorile de codificare, nerealizarea la timp a proiectelor sau încalcari ale prevederilor contractului sunt doar cateva dintre situatiile care i-au costat pe specialistii din industrie mult mai mult decat un client nefericit.

Pentru a evidentia importanta asigurarii de raspundere profesionala, iata 5 motive pentru care este vital sa te asiguri.


1. Fara asigurare, fara contract

Majoritatea contractelor de prestari servicii, in special cele cu clienti internationali, includ clauze ce impun incheierea unei polite de raspundere profesionala. In lipsa acesteia, cei mai multi dintre clienti refuza angajarea in favoarea unui contractor care detine deja o astfel de asigurare. Pentru a-ti creste sansa de a obtine un contract, incheierea unei asigurari de raspundere profesionala IT devine o necesitate.

2. Cererile de despagubire pot duce la faliment

O potentiala cerere de despagubire pentru o eroare, omisiune sau neglijenta ar puta genera costuri de la cateva sute pana la cateva sute de mii de euro. Daca nu esti asigurat, vei fi nevoit sa raspunzi cu toate activele companiei tale ceea ce te poate face foarte vulnerabil financiar.


3. Se pot intampla greseli

Indiferent de experienta profesionala pe care o deti, este imposibil să stii ce s-ar putea întampla la urmatorul proiect. O singură greseala este suficienta pentru ca un client sa iti solicite despagubiri. Pentru un confort mental sanatos, achizitioneaza o asigurare care sa te protejeze pentru eventuale erori pe care le-ai putea produce in urma prestarii acitvitătii profesionale (Professional Indemnity Insurance), cat și pentru daune materiale sau vatamari corporale, daca te deplasezi la sediile clienților (Public Liability).


4. Majoritatea agențiilor de recrutare nu va vor acoperi

Agentiile de recrutare pot fi un sprijin real in identificarea unor noi contracte, insa desi acestea detin propria asigurare de raspundere in relația cu clientii finali, este puțin probabil ca polita sa acopere munca pe care tu o prestezi. Asigura-te de la inceput daca trebuie sa iti inchei propria asigurare înainte de a începe contractul.

5. Protejeaza-te de neprevazut

Laptop-ul este obiectul muncii tale. In cazul in care îti este furat, pe langa costurile de inlocuire de câteva sute sau mii de euro vei avea si dificultati in a realiza proiectul la timp pentru clientul tău ceea ce poate duce la penalitati contractuale. In plus, daca pe laptop-ul furat exista stocate date confidentiale ce aparțin clientului tau, este foarte probabil ca acesta sa iti ceara despagubiri pentru neglijenta. Daca cele de mai sus te-au convins, contactează acum specialistul nostru si vei primi o oferta personalizata in doar cateva minute.

Daniel Szocs

0726 112 952

[email protected]

5 motive pentru asigurarea raspunderii profesionale IT