Trăim vremuri fascinante în care mediul online este din ce în ce mai puternic iar joburile remote au devenit deja un lucru comun. După un an în care digitalizarea a fost accelerată de contextul în care ne aflăm, apetența pentru antreprenoriat este tot mai mare, iar cifrele arată că 48% din populația României dorește să lucreze pe cont propriu.

Infrastructura necesară pentru a pune bazele unei afaceri poate fi găsită online, de aceea e mai simplu ca niciodată să-ți începi propria afacere de acasă.

Principalul motiv pentru care majoritatea românilor se gândesc să își lanseze o mica afacere este nevoia unei surse de venit suplimentare în afara celei de la job. Faptul că vei câștiga mai mult este principalul motiv pentru care ideea antreprenoriatului îți surâde. În cazul propriei tale afaceri, depinde numai de tine cât de mult îți vei dezvolta afacerea și cât de mult timp vei dedica acestei cauze. Nu același lucru se întâmplă ca angajat unde veniturile depind de salariul negociat sau de grilele de salarizare ale companiei. Dacă îți dorești să îți crești veniturile, atunci ia în calcul începerea propriului business.

Un citat celebru spune că „Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta”. Îți surâde ideea asta? Poți pune în practică ideea la care te gândești de atâta timp pentru a culege beneficii de pe urma visurilor tale. Dacă vrei mai mult atunci găsește-ți motivația potrivită pentru ideea ta și astfel vei reuși să îi dedici resursele necesare. Gândește-te la pasiunile tale, la ceea ce te face fericit, fie că îți place să gătești și ai putea să îți lansezi un blog culinar, fie că îți place să creezi obiecte handmade pe care le poți vinde pe rețelele sociale sau să imporți produse fizice pe care să le vinzi în România.

Independența pe care ți-o oferă propria afacere îți poate oferi satisfacții majore și imediate, atunci când tu ești cel care stabilește regulile. Ce trebuie să iei în calcul este că un job 9-17 îți va prelungi programul de lucru pentru ca va trebui să lucrezi seara pentru businessul tău. Pentru cât timp? Poate câteva luni, poate un an sau doi, depinde cât de repede vei ajunge la independența financiară.

Antreprenoriatul va veni cu o serie de lucruri noi care te vor scoate din confortul tău. Dezvoltarea personală este un alt beneficiu pe care îl vei resimți din plin. Atunci când ești propriul tău șef, inevitabil va trebui să înveți multe, într-un timp scurt, în ceea ce privește domeniul în care activezi dar și referitor la gestionarea afacerii. În acel moment, tu vei fi cel care ia deciziile!

Succesul pe care îl poți obține prin propriul tău business aduce la pachet și creșterea respectului de sine, mândrie și recunoaștere în grupul tău de prieteni. Satisfacția de a ști că tu ai pus bazele unei afaceri, oricât de mică sau oricât vei reuși să o dezvolți, merită tot efortul.

Ca antreprenor tu porți întreaga responsabilitate pentru munca pe care o prestezi și poți fi tras la răspundere inclusiv în instanță în cazul unor prejudicii care pot apărea în activitatea ta și care te pot costa mai mult decât un client nemulțumit. De aceea, dacă îți lansezi propria afacere este important să fii pregătit în fața situațiilor neprevăzute. Scrie-ne pe [email protected] și hai să vorbim despre asigurarea de răspundere profesională.

5 motive să-ți lansezi propria afacere