Daca nu ti-ai planificat mini-vacanta de 1 Decembrie, am pregatit pentru tine cateva idei pentru o escapada de 3 zile. Cele mai cautate destinatii, in aceasta perioada, sunt cele in care se organizeaza piete si targuri de Craciun, orase deja celebre pentru aceasta traditie. Fie ca este vorba de Romania sau de orase europene, in aceasta perioada, targurile de Craciun sunt atractia turistilor din toata lumea. Asa ca am pregatit pentru tine 5 dintre cele mai frumoase destinatii.

Daca vrei sa petreci romaneste si sa ramai aproape de casa, fa-ti o favoare si du-te la Sibiu. Piata Mare de acolo este pregatita sa te introduca in atmosfera sarbatorilor de iarna. Deschis inca de pe 16 noiembrie, la targ sunt prezenti peste 100 de expozanti din tara si strainatate, sunt pregatite atractii pentru copii si Atelierul lui Mos Craciun si un patinoar in aer liber. Te vei bucura de spectacolul de lumini si proiectii pe cladirile din Piata Mare si de o multume de produse: decoratiuni de Craciun, dulciuri, accesorii, jucarii si un meniu gastronomic bogat.O alternativa la targul de Craciun de la Sibiu este targul din Brasov, ca in fiecare an organizat in Piata Sfatului. Anul acesta, targul se deschide pe 1 decembrie si va avea 39 de casute ocupate de comercianti si producatori autohtoni. Veti putea gasi produse de artizanat si decoratiuni de iarna, produse handmade, alimente si bauturi calde (ceai, cafea, vin/tuica fiarta). Daca vei fi in Brasov, de 1 Decembrie vei intra in atmosfera sarbatorilor de iarna, bucurandu-te de aprinderea luminilor de sarbatoare si ascultand muzica live intr-un concert de exceptie, printre invitati numarandu-se Antonia si Directia 5. Bradul de Craciun din acest an are 25 de metri iar luminitele de sarbatoare speciale vor marca sarbatoarea CentenaruluiDaca alegi un city break in afara tarii, trebuie sa stii ca multe dintre capitalele europene organizeaza targuri si piete de Craciun de-a dreptul impresionante. Incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie si pana in ajunul Craciunului ai ocazia sa vezi cum Viena se transforma intr-o destinatie magica. Daca iti place aroma de turta dulce si mirosul carnatilor traditionali ai locului, iti recomandam Piata de Craciun din Viena care se organizeaza an de an in Piata Primariei, transformand orasul intr-un tablou rupt din cartile cu povesti. Organizatorii le ofera turistilor o varietate de cadouri pentru cei dragi, decoratiuni si ateliere organizate in aer liber, atat pentru copii cat si pentru cei mari. Pentru cazare, poti gasi un apartament de inchiriat in regim hotelier aproape de centrul istoric al orasului, la un pret bun si cu mic dejun inclusUn alt targ parca rupt din poveste este Piata de Craciun din Koln. Organizat in centrul istoric al orasului, vei putea explora si descoperi o gramada de chilipiruri si vei simti mirosul merelor coapte, al biscuitilor cu scortisoara si bineinteles, al vinului fiert. Milioane de turisti din intreaga lume viziteaza acest targ, an de an. Iar obiectivele turistice din Koln iti vor umple zilele petrecute acolo, avand la dispozitie sistemul de transport public foarte bine pus la punct, incat nu conteaza daca te cazezi in centrul orasului sau intr-un cartier mai spre periferie unde poti gasi preturi mai mici, pe noapte

O alta destinatie pentru aceasta perioada este Franta. Strasbourg a primit titlul de cea mai frumoasa Piata de Craciun din Europa, doi ani la rand. Fiind cea mai veche piata de Craciun din Europa, organizata inca din 1570, pastreaza neatinse traditiile de Craciun. Alegand aceasta destinatie vei avea ocazia sa participi la concerte de colinde impresionante, muzica traditionala si vei avea impresia ca te afli intr-o calatorie in timp. Chiar daca vei cheltui un buget mai mare alegand aceasta destinatie, deoarece preturile la cazare sunt mai piperate, te asiguram ca merita sa ajungi pe acest taram de basm. Nu uita sa vizitezi Catedrala din Strasbourg, Palatul Rohan si Podul de piatra Vauban. Nu vei regreta!

Indiferent ca vei alege un city break la un targ de Craciun din tara sau din Europa sunt cateva lucruri importante de luat in considerare atunci cand iti organizezi excursia. Cauta cu atentie cazare care sa raspunda nevoilor tale, verifica ce transport public vei avea la dispozitie pentru a ajunge usor la targ, stabileste bugetul necesar si completeaza vizita la targul de Craciun cu alte puncte de interes pentru intrega familie. Iar daca vei pleca in afara tarii, nu uita sa-ti faci si o asigurare de calatorie. Aceasta te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau documentelor. Ia-ti o asigurare de calatorie de aici. Comanzi online, primesti polita pe e-mail si ai oricand acces in contul tau de client.

Orice destinatie ai alege, in final te vei bucura de o atmosfera absolut magica si de preparate delicioase traditionale locurilor pe care le vei vizita.

5 targuri de Craciun de poveste