Incendiul, dezastrele naturale, imbolnavirea si accidentele auto sunt principalele riscuri de care sunt ingrijorati romanii, arata rezultatele primului studiu Barometru UNSAR-IRES “Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania”.

“Riscul de incendiu este cel care ii ingrijoreaza in mare sau in foarte mare masura pe cei mai multi dintre participantii la sondaj – 73%, cu precadere pe femei comparativ cu barbatii, pe respondentii de peste 65 de ani comparativ cu cei mai tineri, respectiv pe cei cu studii elementare sau medii. “ arata Barometrul UNSAR-IRES 2019.

In Romania, incendiul este cel mai frecvent risc care afecteaza locuintele, motiv pentru care pe langa masurile de precautie, asigurarea facultativa este solutia care te protejeaza din punct de vedere financiar.

Chiar daca legea te obliga sa inchei o polita de asigurare PAD, ca proprietar de locuinta, aceasta te protejeaza financiar doar pentru daunele provocate de cutremure, inundatii si alunecari de teren. De retinut faptul ca PAD nu acopera daunele provocate de inundatia produsa de refularea apei de conducta, ci este vorba despre indundatiile manifestate ca fenomene naturale.

O polita de asigurare facultativa a locuintei iti poate oferi protectia de care ai nevoie, beneficiind astfel de o protectie completa, avand o acoperire de baza prin polita obligatorie PAD, iar prin polita facultativa iti poti personaliza acoperirea, incluzand riscuri importate precum incendiu, explozie, furtuna, dezastre naturale (cutremur, inundatii, alunecari de teren – acoperire peste suma prevazuta prin polita obligatorie PAD), dar si alte riscuri, precum raspunderea civila a familiei si accidente casnice.

In aceste conditii, asigurarea facultativa de locuinta este extrem de utila, oferindu-ti protectie si in cazul unui incendiu care nu s-a produs in locuinta ta, ci in vecinatate, afectand insa si casa ta prin fumul care ti-a patruns in locuinta, funinginea care s-a depus pe obiectele sau alte pagube ca urmare a eforturilor de stingere a incendiului in cladirea vecina.

IMPORTANT! Nu te grabi sa inchei cea mai ieftina asigurare facultativa. La Otto Broker iti oferim mai multe optiuni de asigurare diferite, pornind de la nevoile tale, pentru a alege polita facultativa care sa iti asigure casa si bunurile la valoarea lor reala. Nu pretul trebuie sa fie factorul decisiv in alegerea ta, ci riscurile la care locuinta ta este expusa si nivelul de protectie pe care ti-l asigura polita. Scrie-ne pe [email protected] si cere o oferta pentru locuinta ta.

73% dintre romani se tem de incendiu