Asigurarea de sanatate cu acoperire pentru sarcina si/sau nastere devine un produs tot mai cautat, in Romania, de viitoarele mame care isi doresc sa reduca cheltuielile pe care trebuie sa le suporte atat pe parcursul sarcinii cat si costurile nasterii, fie ca aleg o clinica privata sau un spital de stat.

Astfel, mai multi asiguratori ofera posibilitatea de a adauga la polita de asigurare de sanatate si clauze care pot acoperi atat cheltuielile medicale din perioada sarcinii cat si costul nasterii. Trebuie sa ai in vedere faptul ca perioada de asteptare este de minimum 9-10 luni de la data intrarii in vigoare a politei. Cu alte cuvinte, nu poti beneficia de aceasta clauza daca deja esti insarcinata.

In ceea ce priveste monitorizarea sarcinii, asiguratorii ofera un plan special care consta in acoperirea cheltuielilor unui set de consultatii obstetricale de urmarire a evolutiei sarcinii, ecografii si analize de laborator. De cele mai multe ori, poti include in asigurare un pachet cu acoperiri predefinite pentru serviciile medicale care sa raspunda nevoilor tale, din oferta asiguratorului pe care il alegi.

Clauza care acopera indemnizatia aferenta nasterii, indiferent ca este vorba despre o nastere naturala sau cezariana, acopera cheltuielile de cazare in spital, prestatiile medicale si tratamentul efectuat pe durata spitalizarii. Iar ca si acoperire teritoriala, indemnizatia pentru nastere poate fi acordata atat in cazul unei nasteri pe teritoriul Romaniei, cat si in cazul unei nasteri in cadrul unui spital din afara tarii.

Prestatiile medicale in legatura cu pierderea unei sarcini (avort spontan) nu sunt acoperite de toate asigurarile. Unii asiguratori aplica aceasta excludere pentru intreruperea de sarcina, indiferent de varsta sarcinii sau daca este vorba despre un avort indus sau spontan. In timp ce alti asiguratori acopera cheltuielile serviciilor medicale in urma unui avort spontan, sarcini extrauterine sau alte complicatii.

Prima de asigurare difera in functie de varsta persoanei asigurate, de pachetul de asigurare de nastere ales dar si de serviciile medicale acoperite. Este important de retinut faptul ca politele nu sunt identice la toate companiile de asigurare din piata, de aceea este necesar sa citesti conditiile contractului de asigurare pentru a intelege care sunt cheltuielile decontate si care sunt excluderile.

Solicita o oferta la unul dintre birourile Otto Broker sau printr-un e-mail la adresa [email protected]. Consilierii Otto Broker te vor ajuta sa alegi asigurarea care sa raspunda nevoilor tale.

Asigurare pentru sarcina si nastere