Pentru acele momente cand scuzele nu sunt suficiente, ai nevoie de o asigurare de raspundere civila care sa plateasca despagubirile pentru daunele pe care le-ai produs tu sau familia ta. Oricat de multa grija ai avea, nu poti controla tot ce se petrece in jurul tau.

Polita de asigurare poate acoperi atat despagubirile in urma daunelor materiale sau a vatamarilor corporale produse din vina ta dar si posibilele cheltuieli de judecata facute de persoana prejudiciata pentru a te obliga pe tine sa platesti despagubirile in urma evenimentului asigurat, daca hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila a decis asta.

Asigurarea de raspundere civila generala a persoanelor fizice functioneaza ca o umbrela care te protejeaza pe tine si familia ta de costurile pe care le pot aduce daunele produse tertilor de catre oricare dintre membrii asigurati ai familiei, animalul de companie sau locuinta ta.

Polita de asigurare poate acoperi atat despagubirile in urma daunelor materiale sau a vatamarilor corporale produse de asigurat, dar si posibilele cheltuieli de judecata facute de persoana prejudiciata pentru a te obliga pe tine sa platesti despagubirile in urma evenimentului asigurat, daca hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila a decis asta.

Cele mai frecvente riscuri pe care le poti include in polita de asigurare sunt:

Pagubele produse locuintelor invecinate ca urmare a evenimentelor nefericite produse in locuinta ta cum ar fi: inundatie, incendiu, explozia centralei termice, explozia in urma unei acumulari de gaze etc.  Oricand se poate sparge o teava de apa in locuinta ta, situatie in care vei ajunge sa iti inunzi si vecinii.

Daunele produse in urma utilizarii echipamentelor recreationale cum ar fi: bicicleta, skateboard, role, patine, trotinete, waveboard etc. Indiferent cat de experimentat sau precaut esti, atunci cand circuli cu unul dintre mijloacele mentionate, sunt sanse sa zgarii o masina pe langa care treci, sa ii rupi oglinda din greseala sau mai rau, sa accidentezi pe cineva atunci cand esti pe trotineta electrica sau chiar pe bicicleta, la o viteza destul de mare.

Pagubele produse de animalul tau de companie. Oricat de mult ai investi in dresajul cainelui tau, comportamentul acestuia poate fi imprevizibil iar reactiile lui neasteptate pot produce tertilor pagube materiale sau chiar vatamari corporale. De exemplu, in situatia in care acesta musca o persoana care iti solicita compensatii financiare sau distruge un bun care se afla pe proprietatea unui vecin.

Pagubele produse de tine sau copilul tau, din culpa, obiectelor de arta apartinand tertilor, aflate in spatii publice, ex: muzee, galerii de arta etc, dar si in situatiile in care produci daune, din culpa, obiectelor de arta din locuintele vecinilor tai. Poti adauga o clauza extinsa care sa acopere daunele pe care le poate produce copilul tau intr-o vacanta in strainatate.

Daunele produse de tine, in calitate de chirias, fata de proprietar. Daca locuiesti intr-un apartament inchiriat, aceasta asigurare te poate acoperi in cazul in care, din neglijenta, ai produs deteriorari ale spatiului, pe care altfel ar trebui sa le suporti din propriul buzunar.

Daunele produse de chirias locuintei tale pe care tu, in calitate de proprietar, i-ai inchiriat-o. Poti ajunge in situatii in care sa fii nevoit sa platesti costuri semnificative de reparatii, pe care cu siguranta nu le-ai avut in plan.

Daunele produse locuintelor vecine in urma activitatilor de constructii/montaj desfasurate in locuinta ta (domiciliu/resedinta). Renovarea locuintei vine intotdeauna cu evenimente neasteptate. Insa se poate intampla ca pe langa deranjul si efortul financiar implicat sa apara si si daune produse locuintele vecinilor tai in timpul lucrarilor de renovare, pentru care tot tu ar trebui sa platesti in lipsa unei asigurari care sa aiba aceasta acoperire.

Solicita o oferta care sa raspunda nevoilor tale la unul dintre birourile Otto Broker sau printr-un e-mail la adresa [email protected].

In cazul in care te confrunti cu o dauna aflata printre riscurile acoperite de asigurare, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi numarul de telefon 0726 141 490. Consilierii Otto Broker te vor ajuta cu informatii referitor la documentele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna si te vor indruma in rezolvarea dosarului pe intregul proces.

Asigurarea de raspundere civila generala pentru persoanele fizice