Decontarea Directa este clauza care iti permite sa ceri despagubire direct de la propriul asigurator RCA, atunci cand esti pagubit intr-un accident, urmand ca acesta sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat. Avantajul este ca in aceasta situatie, lucrezi direct cu asiguratorul tau, cel pe care il cunosti si in care ai incredere. Astfel, nu mai depinzi de RCA-ul celuilalt sofer, iar reparatia masinii tale se poate face direct pe RCA-ul tau.

Aceasta clauza poate fi utilizata in cazul accidentelor care indeplinesc toate conditiile de mai jos:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei
  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate in Romania
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzand vatamarile corporale
  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului

Toate companiile de asigurare autorizate sa emita polite RCA ofera acest serviciu, asa ca, daca vrei sa iti reinnoiesti polita la acelasi asigurator, daca vrei sa adaugi aceasta clauza la contractul tau de asigurare RCA,  fii atent sa bifezi aceasta optiune la comanda online sau sa-i mentionezi consilierului Otto Broker ca doresti sa achizitionezi si serviciul de decontare directa. Acesta iti va da mai multe oferte si iti va vorbi despre costul suplimentar pe care il presupune acest serviciu. Costul difera de la o companie de asigurari la alta.

Daca ai ales aceasta clauza si esti pagubit intr-un accident auto, verifica daca sunt intrunite conditiile de utilizare si anunta-l pe agentul Otto Broker care ti-a incheiat polita, in termen de 5 zile lucratoare de la producerea accidentului, oferindu-i documentul de constatare (amiabila sau proces verbal intocmit de Politia Romana) si detalii cu privire la imprejurarile producerii accidentului si celelalte documente necesare la dosarul de dauna. Daca nu sunt respectate conditiile, atunci adreseaza-te direct asiguratorului soferului vinovat.

Poti incheia online polita RCA cu decontare directa pe www.ottobroker.ro, rapid si comod, pe o perioada de 1-12 luni. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client.

Ce avantaje iti ofera serviciul de decontarea directa
Tagged on: