Poate cea mai dorita polita facultativa, asigurarea CASCO acopera daunele produse din vina proprietarului, evenimentele cu autori necunoscuti dar si fenomenele naturale.  In functie de asigurator, polita CASCO te protejeaza in diverse situatii, important este ca, in momentul in care inchei asigurarea sa afli toate detaliile referitoare la riscurile acoperite si sa alegi ceea ce ti se potriveste, astfel incat in cazul unei daune sa nu ai parte si de alte surprize.

Daca intr-un articol anterior iti recomandam sa cunosti foarte bine excluderile ce nu pot fi acoperite de polita CASCO, trebuie sa stii care sunt clauzele care in mod standard nu sunt acoperite dar care pot fi incluse pe contractul de asigurare CASCO, prin plata unei prime suplimentare.

Discuta cat mai direct cu agentul care iti incheie asigurarea, despre lucrurile pe care le consideri importante a fi incluse in asigurarea CASCO, astfel incat acestea sa raspunda nevoilor tale.

Iata mai jos clauzele suplimentare care pot fi acoperite de polita CASCO:

  1. Asistenta rutiera extinsa. Prin aceasta intelegandu-se cheltuielile de transport, salvare si parcare ale autovehiculului, cum ar fi tractarea acestuia pana la cel mai apropiat service sau pana in fata locuintei.
  2. Autoturism la schimb. In cazul unei daune poti primi un autoturism la schimb, o singura data in perioada asigurata, pentru maximum 5 zile.
  3. Daune provocate de apa la motor. Sunt cuprinse in asigurare si daunele directe produse autovehiculelor asigurate ca urmare a circulatiei pe drumuri inundate temporar din cauza acumularii unor cantitati mari de apa.
  4. Accidente persoane. Aceasta clauza acopera transportul persoanelor transportate pentru accidente suferite de acestea pe timpul circulatiei autovehiculului asigurat.
  5. Clauza pentru asigurarea bagajelor transportate in vehicul care acopera distrugerea totala sau partiala a bunurilor purtate de catre ocupanti in momentul unui accident sau furtul prin efractie sau prin acte de violenta.
  6. Daune produse in afara drumurilor publice. Se acorda despagubiri pentru daunele produse in afara drumurilor publice (mentionate in asigurare) cu conditia ca autovehiculul sa poata fi utilizat in afara segmentelor de drum public – specificatiile sale tehnice sa permita acest lucru. Pentru aceasta extindere de acoperire nu se acorda asistenta rutiera.
  7. Jante si anvelope. Se acorda despagubiri pentru daune materiale produse in exclusivitate anvelopelor si jantelor ca urmare a riscurilor mentionate in polita de asigurare, daca acestea erau montate pe autovehiculul asigurat la momentul producerii evenimentului asigurat. Sunt considerate daune materiale avariile suferite de componentele auto mentionate care duc la neintrebuintarea acestora.
  8. Pierderea/furtul cheilor. Sunt despagubite cheltuielile ocazionate de inlocuirea cheilor si incuietorilor autovehiculului, ca urmare a pierderii sau furtului acestora.
  9. Acoperirea daunelor produse exclusiv suprafetelor vitrate. Se acorda despagubiri pentru repararea sau inlocuirea (dupa caz) a elementelor vitrate ale autovehiculului atunci cand acestea sunt avariate in momentul producerii unui eveniment asigurat. Sunt acoperite: parbirzul, luneta, geamuri laterale, faruri, proiectoare, semnalizatoare, lumini de pozitie, trapa, plafon de sticla si altele asemenea.

 

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor nostri. Sau poti solicita online oferta de pret pentru masina ta, de aici.

Ce clauze speciale pot fi incluse pe o polita CASCO?