Excluderile sau clauzele contractuale intocmite de asigurator au ca scop sa excluda de la plata,  despagubirile ca urmare a unor evenimente care nu pot fi controlate. De cele mai multe ori, acestea sunt oarecum firesti, insa poti intalni si excluderi exagerate. De aceea, trebuie sa citesti cu atentie toate prevederile din contractul de asigurare.

Specialistul Otto Broker iti va explica, pe intelesul tau, ce presupune fiecare clauza in parte si  iti va recomanda ofertele care raspund cerintelor tale. De asemenea, acesta te reprezinta in discutia cu asiguratorul si negociaza pentru tine cea mai avantajoasa oferta. Astfel vei sti inca de la inceput toate conditiile contractuale, fara sa te trezesti cu surprize in cazul in care inregistrezi o dauna.

Asadar, asigurarea CASCO difera de la un asigurator la altul in ceea ce priveste riscurile asigurate, riscurile excluse si valoarea fransizei – acea parte din valoarea daunei pe care o suporta proprietarul vehiculului si poate fi stabilita de catre societatea de asigurare ca valoare fixa ori ca procent din suma asigurata sau din valoare daunei.

Astfel, situatiile difera in functie de companie dar in cele mai multe cazuri nu se acopera daunele rezultate din urmatoarele situatii:

  1. Cand soferul incalca conditiile prevazute de lege pentru a conduce: nu are permis sau este suspendat, se afla sub influenta alcoolului sau a altor substante interzise etc
  2. Cand masina nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a circula: nu are ITP valabil, daca prezinta avarii majore care pot pune in pericol siguranta celoralti participant in trafic
  3. Avarii produse de stropirea cu substante chimice corozive
  4. Avarii produse inainte sau dupa evenimentul asigurat sau pagubele produse in timpul tractarii
  5. Daunele produse la raliuri sau pe un cicuit special amenajat. Pentru aceste tipuri de daune exista asigurari speciale.
  6. Avarii produse cu buna stiinta de catre proprietar sau la indemnul sau.
  7. CASCO despagubeste doar furtul prin efractie care prezinta urme de patrundere fortata. Daca masina este uitata descuiata sau au fost folosite chei potrivite, CASCO nu despagubeste.
  8. CASCO nu despagubeste furtul nici in cazul in care asiguratul nu prezinta talonul, cartea de identitate, cele 2 seturi de chei sau nu reclama furtul la Politie.
  9. Atunci cand au fost produse daune in timp ce autovehiculul a fost folosit in comiterea unei infractiuni sau a fost folosit in sustragerea de la urmarire.

Iti recomandam sa cunosti toate conditiile de asigurare pentru a sti clar ce anume acopera polita si care sunt obligatiile care conditioneaza valabilitatea politei tale CASCO.

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor nostri. Sau poti cere online oferta de pret pentru masina ta, de aici.

Ce daune nu acopera asigurarea CASCO