Daca ti se intampla sa iti fie furata sau vandalizata masina in timp ce te afli in strainatate, trebuie sa stii faptul ca polita ta CASCO acopera acest risc, de regula, in aceleasi conditii ca si pe teritoriul Romaniei, in tarile membre ale Sistemului International Carte Verde. Furtul total sau partial sunt riscuri incluse in polita CASCO, alaturi de riscul de avarii, ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieturi, incendiu, explozie, inundatie, cutrmur, vandalism etc.

Sunt doar cateva exceptii in cazul carora asiguratorii pot solicita o prima suplimentara sau aplicarea unei fransize mai mari din suma asigurata, pentru dauna totala ca urmarea a furtului sau talhariei, pe teritoriul anumitor tari sau in cazul unor marci/modele de masini.

In situatia unui furt total, principalele excluderi intalnite pe politele de asigurare sunt:

  • Neanuntarea autoritatilor teritoriale competente in maximum 24h de la producerea evenimentului
  • Neprezentarea actelor in original ale autovehiculului (talon si carte de identitate) si setul cu cele doua chei originale

Astfel, daca pleci cu masina in afara tarii, informeaza-te inainte asupra conditiilor din contractul tau de asigurare CASCO si asigura-te ca nu lasi in masina actele originale ale acesteia si cheile de rezerva. Si foarte important, anunta autoritatile in cel mai scurt timp posibil daca ai parte o astfel de “surpriza”.

Despagubirea CASCO in caz de furt se achita, de regula, dupa 2 luni de la data avizarii evenimentului asigurat, dupa ce Politia comunica in scris faptul ca autovehiculul nu a fost localizat. Daca autovehicului sau partile lipsa, in cazul unui furt partial, sunt descoperite, se vor despagubi numai eventualele avarii suferite de acestea in urma furtului.

In cazul unei polite CASCO cu plata primei in mai multe rate, in caz de dauna totala, asiguratorii scad din valoarea cuvenita a despagubirii primelor pe care asiguratul le mai are de platit pana la finalul anului contractual.

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor nostri. Sau poti solicita online oferta de pret pentru masina ta, de aici.

Ce faci in cazul unui furt total sau partial al masinii in strainatate?