In general, asiguratorii ofera clientilor posibilitatea de plata esalonata a primei de asigurare la polita facultativa Casco. Desi, pentru o polita incheiata pe un an, cu plata in rate vei scoate mai multi bani din buzunar decat daca ai plati intr-o singura transa. Alegand aceasta metoda nu vei mai beneficia de reducerea acordata la plata integrala, care poate varia de la un asigurator la altul, intre 5-10%.

Daca alegi plata in rate, de cele mai multe ori o poti face in doua sau in patru rate. Exista companii de asigurari care ofera chiar si posibilitatea de plata lunara a primelor de asigurare Casco.

Asigura-te ca alegi cea mai buna varianta pentru tine, pentru ca este foarte important sa iti platesti la timp rata de asigurare Casco. In caz contrar, vei risca sa ramai fara acoperire in cazul producerii unei daune.

Prima rata trebuie platita obligatoriu la incheierea contractului de asigurare. Pe urmatoarele trebuie sa le platesti pana la data scadenta mentionata in polita. Exista o perioada de gratie care variaza intre 5  si 15 zile calendaristice, care se aplica de la a doua rata, tuturor politelor de asigurare incheiate in rate. Asigurarea ramane valabila pana la expirarea acestui termen, insa daca rata nu este platita nici in termenul de gratie asigurarea este suspendata. Iar suspendarea valabilitatii asigurarii se face retroactiv, adica incepand cu ziua imediat urmatoare datei scadente a ratei restante.

Asta inseamna ca, daca ai produs o dauna chiar si in prima zi de dupa data scadenta de plata, nu vei beneficia de despagubire in cazul in care plata ratei restante nu se face pana la expirarea perioadei de gratie. In plus, asigurarea isi pierde valabilitarea fara sa primesti o notificare prealabila.

Pentru ca asigurarea facultativa Casco sa reintre in vigoare dupa expirarea perioadei de gratie, nu este suficient sa platesti doar rata restanta. Ci este obligatorie efectuarea unei inspectii de risc. Nu vei fi despagubit pentru eventualele daune produse in perioada in care polita de asigurare a fost anulata.

Dupa indeplinirea cumulativa a celor doua conditii (plata ratei restante si efectuarea inspectiei de risc), asigurarea redevine valabila la orele 24 ale zilei.

Iti recomandam sa citesti cu atentie toate prevederile din contractul de asigurare. Chiar daca nu reprezinta o lectura prea placuta, iti recomandam sa cunosti toate conditiile de asigurare pentru a sti clar ce anume acopera polita si care sunt obligatiile care conditioneaza valabilitatea politei tale Casco.

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale. Sau poti cere online oferta de pret pentru masina ta, de aici.

Ce se intampla daca nu platesti la timp ratele la asigurarea Casco
Tagged on: