Probabil ca ti-ai pus si tu intrebarea daca sa iti faci sau nu o asigurare de calatorie inainte sa pleci intr-o vacanta sau o calatorie in afara tarii. Te gandesti ca ai plecat de atatea ori si nu ai avut “ghinioane” dar ar fi pacat ca evenimentele neplacute sa iti strice o calatorie frumoasa, iar costurile pot fi uriase.

O asigurare de calatorie este un produs usor de accesat si ieftin, tinand cont ca serviciile medicale in strainatate sunt extrem de scumpe, ajungand la mii de euro sau chiar zeci daca turistul are nevoie de spitalizare sau interventii chirurgicale. Costul de incheiere a unei asigurari de calatorie este destul de mic – cativa euro pentru o calatorie de cateva zile – si astfel iti protejezi resursele financiare dar mai ales sanatatea.

Clauzele difera de la o companie de asigurari la alta, de aceea este foarte important sa stii care sunt nevoile tale in calatoria pe care urmeaza sa o faci si ce clauze pot acoperi cel mai bine riscurile la care vei fi expus. Cand apelezi la un broker de asigurari, acesta iti va fi de mare ajutor pentru a alege cea mai buna asigurare de calatorie care sa raspunda nevoilor tale.

Fie ca vei contacta un consultant Otto Broker, fie ca vei folosi calculatorul online, vei putea alege compania de asigurari cat si acoperirea de care ai nevoie, in functie de detaliile calatoriei, alegand polita care ti se potriveste. Chiar daca mergi intr-unul dintre birourile noastre sau alegi sa comanzi polita online, vei fi informat cu privire la excluderile care pot aparea pe fiecare polita (de exemplu nu sunt acoperite problemele medicale existente inaintea incheierii politei sau practicarea anumitor sporturi extreme, pentru care ai nevoie de o clauza speciala) sau vei putea cere Suport in cazul in care intervin probleme in comunicarea ta cu societatea de asigurari.

Principala diferenta dintre asigurarile de calatorie consta in serviciile incluse si suma asigurata. Cele mai multe dintre asigurarile de calatorie acopera servicii fractionate cu sume fixe pentru diferite riscuri si care de cele mai multe ori nu acopera in totalitate cheltuielile respective, iar turistul este nevoit sa acopere diferenta din resurse proprii. Consultantul Otto Broker iti recomanda sa alegi o asigurare cu o acoperire de 30.000 Euro sau 50.000 Euro, in functie de calatoria pe care o vei face, care va acoperi integral costurile daunelor acoperite de polita pe care o inchei.

 

Riscurile care pot fi acoperite prin asigurarea de calatorie:

  • Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala
  • Tratamentul ambulatoriu
  • Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic
  • Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare
  • Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic)
  • Repatrierea in caz de deces
  • Tratament stomatologic de urgenta (in limita unei sume specificate in contractul de asigurare)
  • Pierderea sau deteriorarea bagajelor
  • Intarzierea sau anularea zborului
  • Pierderea documentelor
  • Raspundere civila fata de terti
  • Practicarea sporturilor extreme (jet ski, diving, yahting, surfing, kitesurfing, snorkelling, ski, snowboarding, etc)
  • Alte clauze speciale

In concluzie, cand pleci in vacanta ia cu tine o asigurare de calatorie. Costa mai putin decat crezi si te scapa de griji. Comanda online de aici. Alegi polita care te avantajeaza, platesti online si primesti polita prin e-mail!

Cum alegi cea mai buna asigurare de calatorie