Asigurarea medicala de calatorie in strainatate este o polita care te poate scuti de multe probleme aparute in timpul calatoriei tale. In functie de clauzele suplimentare pentru care optezi, aceasta iti poate oferi si alte servicii decat cele medicale. De la cheltuielile cu tratamentul si serviciile medicale in urma unui accident, pana la interventii pe partiile de ski, pierderea bagajelor sau a documentelor, intarzierea sau anularea zborului.

Polita de calatorie se incheie pe o perioada de timp, intre 3 si 365 de zile, in Romania, anterior datei de plecare, simplu si rapid de aici. Aceasta poate fi valabila oriunde in lume, in Europa sau intr-o tara anume, in functie de optiunea ta.

Conform contractului incheiat, compania de asigurari se obliga sa iti ofere asistenta in strainatate 24 de ore din 24, fiind in permanenta legatura cu tine daca intampini momente dificile. Astfel, daca pe durata calatoriei in strainatate intampini un eveniment care se numara printre riscurile asigurate, anunta centrul de asistenta cat mai rapid posibil.

Prin telefon ofera informatii cu privire la asigurarea ta si la evenimentul produs, si vei primi indicatii despre cum sa procedezi pas cu pas, in cazul in care ai nevoie de servicii medicale. Vei fi astfel indrumat catre cel mai apropiat centru medical privat sau de stat, din zona in care te afli, unde vei primi ingrijirea necesara. Asigurarea medicala de calatorie iti ofera aceasta flexibilitate de a alege un spital privat unde vei primi imediat tratamentul corespunzator.

Prezinta personalului medical polita de asigurare si urmeaza tratamentul recomandat. Urmand instructiunile primite,  cheltuielile tratamentului si serviciile medicale primite in centrul medical partener vor fi achitate direct de catre asiguratorul tau, nefiind nevoit sa suporti cheltuielile din bugetul propriu.

In situatia in care nu doresti sa mergi la una dintre clinicile partenere, ai optiunea sa platesti tratamentul si serviciile medicale si apoi, in baza facturilor si a documentelor medicale sa deschizi un dosar de dauna la asigurator. Pentru asta, asigura-te ca pastrezi toate facturile, chitantele si fisele de tratament care iti sunt puse la dispozitie de catre unitatea medicala respectiva. Apoi, contacteaza centrul de asistenta cat mai curand posibil, nu mai tarziu de 48 de ore de la producerea evenimentului.

Daca esti tentat sa crezi ca nu ai nevoie de o protectie in calatoriile tale, pentru ca ai fost de atatea ori plecat si nu ti s-a intamplat nimic, gandeste- te ce faci cand se intampla? Poti manca ceva care nu iti prieste, poti face o alergie, o infectie, poti fi intepat de o insecta sau poti avea un accident pe strada. Sunt foarte multe situatii neasteptate in care o asigurare de calatorie te poate scuti de probleme. Daca faci planuri de vacanta, economiseste timp si comanda online asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si primesti pe loc variantele de asigurari disponibile. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online, primesti polita prin e-mail si ai acces oricand la ea in contul tau de client. Este foarte simplu si costa mai putin decat crezi.

Cum functioneaza asigurarea de calatorie si ce trebuie sa faci daca “se intampla”.