ApPA a lansat luna aceasta campania naţională de informare, Asigură – ţi locuinţa, campanie pe care o susţinem si noi.

2020 este un an diferit din toate punctele de vedere. Dacă pană acum petreceai timp acasă doar seara cand te intorceai de la serviciu si in weekenduri, acum totul s-a schimbat. Acasă inseamnă serviciu, scoală, sală de fitness sau cinematograf.

Acasă inseamnă pentru tine locul unde te simti cel mai protejat? Dacă da, locuinţa ta este la fel de protejată? In prima jumătate a anului 2020, 51 de locuinţe din Romania au fost călcate de hoti, 20 de case au fost cuprinse de flăcari si 6 case au fost afectate de inundaţii.

Un risc care să iţi afecteze locuinţa sau o daună majoră sunt probleme de care nu ai nevoie. Asigurarea de locuinţă reprezintă o plasă de siguranţă accesibilă oricui.

Află cum poţi să te protejezi financiar cu o asigurare dacă se intamplă ceva cu locuinţa ta.

 Nu te grăbi să cumperi cea mai ieftină asigurare facultativa!

 Studiaza ofertele si, apoi, alege poliţa facultativă care corespunde cel mai bine cerinţelor si necesitaţilor tale. Citeste cu atenţie condiţiile de asigurare, riscurile acoperite si excluderile! Excluderile reprezintă acele riscuri si situaţii care nu sunt acoperite de poliţă si pentru care nu vei putea fi despăgubit.

Asigură -te ca informaţiile trecute in contractul de asigurare sunt corecte si complete.

Verifică daca in contractul de asigurare există o fransiza, adica partea din daună care trebuie acoperită de tine. De asemenea, lucrezi de acasa, pentru că e mai sigur. Dar ce se intamplă atunci cand siguranţa casei tale e ameninţată ?

Un dezastru natural (un cutremur sau o inundaţie) se poate intampla oricand.

O poliţă obligatorie PAD iţi protejează casa impotriva a trei riscuri: cutremure, inundaţii alunecări de teren.

Asigurarea PAD acoperă si daunele directe provocate locuinţei de consecinţele indirecte ale producerii unuia dintre cele trei riscuri acoperite – de exemplu: un incendiu sau o explozie provocate de un cutremur sau de o alunecare de teren.

De ce sa inchei o poliţă PAD? Pentru că poliţa PAD iţi oferă resursele necesare să o iei de la capăt. Asigură – ţi locuinţa sau risti să rămai fără un acoperis deasupra capului!In plus respecţi si legislaţia in vigoare.

Trebuie să ştii:

 Poliţa PAD se incheie pentru o perioadă de 12 luni

 Poţi verifica online valabilitatea poliţei tale PAD aici.

Preţul si valoarea despăgubirii:

PAD costă 20 EUR/an si iţi oferă o despăgubire maximă de 20.000 EUR, dacă locuinţa ta este din carămida, beton sau lemn.

PAD costă 10 EUR/an si iţi oferă o despăgubire maximă de 10.000 EUR, daca locuinţa ta este din caramida nearsă sau din alte materiale netratate termic si/sau chimic.

ATENTIE!

Asigurarea obligatorie a locuinţei NU ACOPERA alte riscuri in afara celor trei menţionate (cutremure, inundaţii, alunecări de teren)!

Daunele provocate bunurilor din locuinţă, precum și cele ale anexelor, dependinţelor, dotărilor si utilitaţilor care nu sunt legate structural de locuinţa asigurată NU SUNT ACOPERITE de polita PAD!

Poţi incheia o asigurare PAD simplă aici, insă pentru a beneficia de protecţie completă , iţi recomandăm asigurarea facultativă completă .

Cum iţi protejezi locuinţa in 2020?