Te-ai gandit vreodata ca ai vrea sa vizitezi un loc nou, sau ai derulat prin canalele tale de social media si ai visat cu ochii deschisi la taramuri indepartate? Iar apoi ti-ai verificat contul bancar si te-ai razgandit?

Noi credem ca nu mai e cazul sa-ti pui aceasta problema, pentru ca exista mereu optiuni de zboruri ieftine si cazare accesibila, daca ai rabdare sa le cauti si stai cu ochii-n patru dupa oferte.

Asadar, ti-am pregatit un mic ghid care sa te ajute sa-ti organizezi urmatoarea vacanta. Aici vei gasi cateva ponturi utile care sa-ti asigure o vacanta de vis care sa se incadreze intr-un buget mic.

  1. Cauta mereu zboruri sau hoteluri folosind o fereastra incognito in browser

Website-urile companiilor aeriene si cele ale hotelurilor retin informatii despre cautarile tale din trecut, prin cookies. Astfel, acestea detin deja informatii despre preturile care ti-au fost afisate in trecut si iti afiseaza preturi similare. Daca deschizi o fereastra incognito, vei putea prinde un pret mai avantajos. O alta varianta este sa te folosesti de un VPN. Preturile pot varia de la tara la tara, deci poti gasi un pret mai bun daca faci rezervarile cu un alt IP.

  1. Incearca variante alternative de cazare

De exemplu, te poti caza prin Airbnb. Platforma iti permite sa inchiriezi o camera dintr-un apartament, un apartament intreg, o garsoniera sau o casa direct de la proprietari. Preturile sunt mult mai convenabile decat preturile unui hotel si te vei simti “ca acasa”. Fiecare proprietate listata are recenzii, deci poti verifica experienta celor care s-au cazat deja acolo. Alte platforme care ofera servicii similare sunt: Tripadvisor, Homeaway, Tripping.

Daca vrei sa gasesti un hotel la pret avantajos, poti compara preturile folosind Trivago sau Booking. Nu uita de sfatul de la punctul 1.

  1. Alege zboruri in afara orelor de varf sau a zilelor aglomerate

Cele mai bune preturi la zboruri sunt de obicei in timpul saptamanii, deci ia in considerare o zi in plus de concediu. Asta te-ar putea ajuta sa reduci costul zborului chiar la jumatate. De asemenea, daca vrei sa economisesti, alege zborurile care sunt dimineata, devreme, sau seara tarziu. Vei renunta la cateva ore de somn, dar te poti odihni dupa ce ti-ai incheiat aventura.

Perioada anului este si ea foarte importanta. Planifica-ti calatoriile in afara sezonului sau intre sezoane (primavara sau iarna). Astfel vei evita preturile mari din mijloc de sezon si vei scapa si de aglomerarile de turisti.

  1. Inspira-te si cauta oferte pe bloguri/platforme de calatorii

Bloggerii de calatorii sunt mereu cu ochii-n patru dupa oferte si le impartasesc si cu cititorii lor. De aici iti poti lua informatii pe care le poti transforma intr-o vacanta reusita cu un buget mic. Cateva astfel de bloguri de vacante pe care iti recomandam sa le urmaresti sunt: Travelator, Aventurescu, VacanteDIY, All4Travel si Vacante.net

O alta platforma foarte utila pe care o poti folosi este Momondo. Prin aceasta platforma poti cauta si compara preturi pentru zboruri de la toate companiile aeriene. Tot aici poti gasi si oferte de cazare.

Tu ce alte ponturi ai pentru a planifica o calatorie cu buget mic? Imparte cu noi impresiile tale!

Inainte sa pleci in vacanta, nu uita sa-ti faci o asigurare de calatorie. Aceasta te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau documentelor. Ia-ti o asigurare de calatorie de aici. Comanzi online si primesti polita pe e-mail. Simplu

Ghid util: Cum sa gasesti cele mai bune oferte pentru vacanta