9 din 10 romani cred ca schimbarile climatice sunt reale si sunt ingrijorati de urmarile acestui fenomen, arata un studiu realizat pentru UNSAR, luna trecuta, de catre IRES.

Ultimele date stiintifice arata ca fenomenele meteorologice extreme sunt tot mai frecvente: indundatiile, furtunile violente si fenomenele de tipul tornadelor, manifestate recent pe teritoriul tarii noastre, atrag atentia din ce in ce mai mult asupra acestor schimbari, iar studiile stiintifice confirma faptul ca au loc modificari ale climei.

Principalele ingrijorari ale romanilor sunt furtunile violente (33%), urmate de topirea ghetarilor (16%), seceta (15%), incendiile de vegetatie (14%), valurile de caldura (11%) si inundatiile (6%).

Desi, in primele sase luni ale acestui an, s-a remarcat o usoara crestere, de aproximativ 6% fata de aceeasi perioada din 2018, a primelor brute pe segmentul asigurarilor de locuinte, gradul de acoperire al locuintelor din Romania ramane insuficient, in jurul valorii de 20%.

In ceea ce priveste despagubirile, volumul acestora s-a marit semnificativ. Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF, valoarea totala a despagubirilor achitate de asiguratorii de locuinte a crescut cu 56% in primele 6 luni din 2019, pana la 47,07 milioane de lei, fata de S1 2018 (30,14 milioane lei).

In acest context, campania Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte desfasurata de APPA alaturi de UNSAR si PAID, in perioada 1-31 octombrie, urmareste sa informeze privind rolul asigurarilor de locuinte si modul in care acestea pot oferi protectia financiara in fata riscurilor care ameninta casele romanilor, punand accent in acest an pe schimbarile climatice si impactul acestora asupra locuintelor, cat si a masurilor pe care le putem lua pentru a contribui la scaderea factorilor ce contribuie la aceste modificari.

Alege o protectie completa pentru investitia ta incluzand daunele majore la care locuinta ta este expusa, cum ar fi: incendiu, explozie, furtuna, cutremur , dar si refularea apei de conducta, caderi de copruri, furt etc.

Comanda online asigurarea facultativa de locuinta prin Otto Broker, de aici, si in cazul in care te confrunti cu o dauna aflata printre riscurile acoperite de asigurare, tot ce trebuie sa faci esta sa apelezi numarul de telefon 0726 141 490. Consilierii Otto Broker te vor ajuta cu informatii referitor la documentele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna si te vor indruma in rezolvarea dosarului pe intregul proces.

Peste 90% dintre romani se tem de schimbarile climatice