Bicicletele sunt la mare căutare atât printre doritorii de mişcare cât şi printre hoţi. „Marele studiu al bicicletelor furate„, realizat de Otto Broker, cu sprijinul agenției Promocrat și al bloggerilor specializați în ciclism arată că la mai mult de jumatate (50,1%) din cei aproape 1000 de respondenți li s-a furat bicicleta cel putin o data.

Din acest studiu, desfășurat în perioada 6-20 mai 2015 reiese că 92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată. Şi asta pentru că mai mult de o treime dintre păgubiţi nici măcar nu raportează furtul la Poliţie.Azi vă prezentăm o poveste cu final fericit: o bicicletă furată, însă asigurată cu Otto Velo.

Anul trecut, Adrian, proprietarul ei,  a câștigat la un concurs organizat de Otto Broker o asigurare antifurt pentru bicicletă.   Adrian deținea o bicicletă Cube, achiziționata în 2013, iar valoarea ei de achiziție a fost atunci 5300 lei.

Iată ce ne-a povestit Adrian: “Mă întorsesem acasă de la muncă în ziua respectivă, cu bicicleta. Trebuia să plătesc niște facturi și am lăsat bicicleta acasă,  legată de bara de la scară cu cele două sisteme antifurt, ca de obicei. Asta s-a întâmplat în jur de 17:10. Am plecat  pe jos și la întoarcere, pe la 17.50, am constatat ca disparuse. Am sunat imediat la Poliție să anunț. S-au deplasat 2 polițisti să constate furtul, au facut poze, apoi am plecat cu ei la secția de poliție să dau o declarație și să fac demersurile. A doua zi am sunat la prima ora la Otto Broker, să anunț furtul, iar mai departe s-au ocupat ei. Au pregatit  toate documentele necesare și apoi au depus dosarul de daună la asigurator. Totul a decurs simplu: a durat 3 zile să îmi elibereze poliția dovada de declarație, iar de la depunerea dosarului am așteptat alte 3 zile până am primit banii în contul bancar. Sunt foarte mulțumit de suportul primit de la Otto Broker, am comunicat foarte bine, totul a decurs extrem de repede și îi recomand cu cea mai mare placere. Cu banii primiți drept despăgubire intenționez să îmi cumpar altă bicicletă. Firește, o voi asigura și pe aceasta pentru că mă simt mult mai protejat.”

În curând Adrian va fi din nou pe două roți, cu un efort financiar minim. Din păcate, zilnic au loc zeci de furturi de biciclete.

Pentru că și noi suntem pasionați de biciclete, ne-am gandit să venim în sprijinul comunităților de bicicliști și împreună cu partenerul nostru Grawe, am creat o asigurare de biciclete simplă și acccesibilă. Află mai multe despre asigurarea de bicicleta Otto Velo,  care-ți permite să te bucuri de bicicletă, fără bătăi de cap.

 

 

 

Povestea unei biciclete furate
Tagged on: