Astepti cu nerabdare urmatoarea vacanta? Noi ti-am pregatit o lista de sfaturi utile care sa te ajute sa te bucuri de o vacanta de neuitat: practice, amuzante sau culturale, toate te vor ajuta sa ai o experienta pozitiva in vacantele tale.

  1. Impacheteaza mai putine bagaje

Stii si tu ce incomod poate fi sa ai prea multe bagaje cand pleci intr-o excursie. Chiar ai nevoie de 5 perechi de pantofi si un fier de calcat? Incearca sa iei cu tine doar strictul necesar. Asa, economisesti si la bagajul de cala si nu te vei chinui cu transportul bagajului pana in aeroport.

  1. Nu urca niciodata cu slapi sau sandale in avion

Pe langa faptul ca s-ar putea sa-ti fie frig, o pereche de pantofi mai solizi s-ar putea sa te salveze. In cazul putin probabil al unui accident, este indicat sa ai pantofi inchisi care sa te protejeze de caldura sau de obiecte ascutite.

  1. Invata cateva cuvinte din limba tarii pe care o vizitezi

Este dovedit ca localnicii tind sa fie mult mai prietenosi si ospitalieri cu turistii care isi dau silinta sa vorbeasca in limba locala. Deci, tine aproape un ghid de conversatie. Nu se stie niciodata ce prieteni noi ai putea sa-ti faci.

  1. Tine-ti gura inchisa

In situatia in care calatoresti intr-o tara in care apa nu este potabila, tine gura inchisa atunci cand faci dus. Asa poti evita situatii neplacute de intoxicatie sau disconfort la nivelul sistemului digestiv.

  1. Invata sa te bucuri pe cont propriu

Atunci cand calatoresti cu un grup de prieteni, se intampla sa nu vreti sa faceti aceleasi lucruri in acelasi timp. Nu te lasa descurajat si incearca o explorare solo. Vei vedea ca atunci cand te plimbi singur, te vei concentra mult mai bine asupra peisajului, oamenilor si vei avea o experienta completa de calatorie.

  1. Cea mai buna piesa de vestimentatie in avion: hanoracul

Un hanorac iti va tine cald si te va proteja mai bine de lumina si de sunetul din jur. Pune-ti gluga, muzica preferata in casti si vei vedea ca timpul petrecut in zbor va trece mult mai rapid.

  1. Foloseste-te de limbajul corpului

Atunci cand calatoresti intr-o tara noua si nu cunosti limba, incearca sa fii politicos si sa transmiti ce vrei sa spui prin gesturi. Si nu uita sa zambesti!

  1. Nu schimba valuta la receptia hotelului

Cel mai eficient este sa cauti o casa de schimb valutar in afara hotelului, pentru ca vei gasi o rata de schimb mult mai buna.

  1. Nu lua cu tine multi bani cash

Pentru ca sincer vorbind, nu prea exista tari care sa nu aiba bancomate. Nu este nici sigur si nici indicat sa porti mai multi bani la tine decat strictul necesar.

  1. Fa-ti o asigurare de calatorie

Asigura-te ca nimic nu-ti va compromite distractia, cu o asigurare de calatorie. Asa, vei fi sigur ca esti acoperit in caz ca ti se intampla ceva. Vezi care sunt optiunile de asigurare de calatorie aici.

  1. Nu planifica totul

Tine-ti mintea deschisa pentru experiente noi si nu te preocupa de toate detaliile.

  1. Incetineste putin

Calatoritul nu este despre a bifa toate obiectivele turistice ci despre a experimenta pe deplin atmosfera si cultura unei tari. Ofera-ti ocazia sa te si relaxezi!

Top 12 sfaturi utile pentru urmatoarea vacanta