Indiferent daca esti in cautarea vacantei pe care o astepti de o viata sau doar o escapada de weekend, avem pentru tine 3 destinatii pe care ar trebui sa le vizitezi cu prima ocazie. O plecare de 3-4 zile necesita un efort minim, atat financiar cat si din punct de vedere al planificarii, dar experienta poate fi de milioane. Iar daca pentru minivacanta de 1 Mai nu vrei sa accepti invitatia la gratar si nici litoralul romanesc nu te mai atrage, iti recomandam sa alegi una dintre aceste orase pentru a petrece cateva zile de poveste.

  1. Cappadocia, Turcia

Am zis poveste? Da. Si ne refeream la o destinatie care pare a fi de pe alta planeta. Cappadocia, situata la 320 de kilometri de Ankara, capitala Turciei moderne. Un peisaj unic, o lume de basm cu turnuri fermecate, formatiuni vulcanice, pesteri si tuneluri dar si sute de orase subterane sapate de hititi in urma cu peste 3.000 de ani.

Pentru a evita temperaturile extreme si aglomeratiile turistice, cea mai indicata perioada este primavara, din aprilie pana la jumatatea lunii iunie sau din septembrie pana in octombrie.

Daca ajungi in aceasta regiune si nu ai frica de inaltime, iti recomandam o experienta ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Zborul cu balonul la 1000m altitudine, plutind deasupra formatiunilor unice in lume, alaturi de alte cateva zeci de baloane colorate, in timp ce soarele rasare. Te asiguram ca va fi o amintire extraordinara. Trebuie sa fii acolo si sa vezi cu ochii tai ca sa intelegi experienta. Zborul cu balonul te costa aproximativ 70 de euro de persoana insa merita pe deplin.

Cappadocia este o destinatie pe care trebuie sa o pui pe lista ta de calator. Chiar daca drumul este lung, te asiguram ca vei fi rasplatit odata ce vei ajunge acolo.

  1. Dubrovnik, Croatia

O alta destinatie pe care ti-o propunem este tot una de poveste. Iar daca esti fan Game of Thrones cu siguranta trebuie sa vizitezi Debarcaderul Regelui, capitala celor Sapte Regate din Westeros si sa mergi pe urmele lui Cersei Lannister pe Drumul Rusinii. Cetatea veche a Dubrovnikului va ocupa un loc important in amintirile tale. Peisajele sunt absolut superbe oriunde ai intoarce privirea.

Zidurile orasului sunt considerate atractia pricipala si reprezinta unul dintre cele mai complexe sisteme de fortificatii din Europa.  Peretii au o lungime de 1940m si cuprind 5 forturi, precum si 16 turnuri si bastioane.

Cand vine vorba de relaxare, orasul abunda de terase unde poti sa te bucuri de preparatele locale delicioase, in special pe baza de fructe de mare, avand in vedere ca orasul este situat langa mare. Chiar daca preturile nu sunt modice, privelistea si gustul preparatelor merita toti banii.

Iti recomandam sa alegi cazarea in afara Dubrovnikului pentru un cost mai mic dar si pentru a scapa de problemele cu parcarea. O idee buna ar fi statiunea Mlini, situata la 6 km de Dubrovnik.

  1. Porto, Portugalia

Daca nu te-am convins pana acum, mai avem o idee pentru tine. Ce zici de un oras care imbina istoria si arhitectura cu o asezare geografica de o frumusete exceptionala. Vorbim despre cel de-al doilea oras ca marime al Portugaliei, Porto. Situat pe malul drept al raului Douro, Porto este recunoscut pentru vinul care ii poarta numele, renumit in intreaga lume.

Impresia pe care ti-o va da acest oras este aceea a unui oras ramas blocat in timp. Ridicat aproape in intregime din piatra dura de granit, cu strazi pavate cu pietre de rau si cladiri ornate cu picturi, te va impresiona prin aerul sau diferit de ce ai vazut pana acum.

Ar fi bine sa iti iei o pereche de incaltari comode, pentru ca a descoperi cat mai mult din frumusetile orasului. Altfel, stradutele abrupte si pavate cu piatra iti pot da dureri de.. picioare.

Iti recomandam sa nu ratezi Zona Ribeira, cea mai veche dar totodata cea mai frumoasa zona, fiind considerata sufletul orasului. O aventura de arome si culori, unde te vei lasa pierdut pe strazile inguste, atras de farmecul sau istoric.

Pentru o experienta completa, cea mai buna ocazie pentru a admira Porto este o croaziera pe fluviul Duoro, cu una dintre cele mai vechi barci folosite pe vremuri la transportul vinului. Turul dureaza aproximativ 50 de minute si iti va oferi o buna privire asupra estuarului si o panorama a arhitecturii orasului.

Inainte sa pleci in vacanta, nu uita sa-ti faci o asigurare de calatorie. Aceasta te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau documentelor. Ia-ti o asigurare de calatorie de aici. Comanzi online si primesti polita pe e-mail.

3 destinatii de poveste pe care trebuie sa le vizitezi
Tagged on: