Tot mai multi romani aleg sa plece intr-o vacanta exotica in lunile de inceput de an, datorita avantajelor acestei perioade a anului. Lipseste aglomeratia din timpul verii, zborurile sunt mai ieftine dar mai ales faptul ca te poti bucura de vara in mijlocul iernii.  Chiar daca nu te hotarasti sa pleci la inceput de an, totusi aceasta perioada este cea mai buna pentru a-ti planifica vacantele pentru anul acesta.

Pentru aceia dintre voi care viseaza la zilele toride de vara, v-am pregatit 3 destinatii exotice ideale pentru o vacanta de neuitat. Cu siguranta, cel putin una dintre ele poate fi alegerea perfecta pentru urmatoarea escapada.

Bali, insula numita si “Insula Zeilor”, celebra atat pentru frumusetea naturala cat si pentru spiritualitate, este una dintre destinatiile exotice accesibile care se numara printre preferatele calatorilor. Un paradis tropical, un loc magic, cu peisaje de o frumusete greu de descris in cuvinte, unde timpul pare sa se opreasca in loc. Printre dealuri si munti, coaste abrupte si spectaculoase, plajele desprinse parca din alt taram iti vor creea poate cele mai frumoase amintiri dar si fotografii unice.

Bali este renumita pentru destinatiile balneoclimaterice, SPA-urile locale fiind vestite pentru tehnicile de masaj balinez. De asemenea, motivul pentru care a primit tilul de “Insula Zeilor” se datoreaza celor 1000 de temple.

Clima tropicala imparte vremea in doua sezoane: uscat (aprilie – septembrie) si ploios (octombrie-martie). Daca alegi Bali pentru urmatoarea ta vacanta, tine cont ca cea mai aglomerata perioada este in lunile iulie si august. Iti recomandam sa alegi una dintre lunile: aprilie, mai, iunie sau septembrie, pentru a te bucura atat de vremea buna cat si de preturile mai accesibile din aceasta perioada.

Calatorii impatimiti care au vazut multe dintre insulele exotice declara Palawan drept cea mai frumoasa insula din lume. Situata in Filipine, o tara formata din aproximativ 7100 de insule, in Sud-Estul Asiei, in oceanul Pacific.

Palawan a fost votata in 2013 si 2015 drept cea mai frumoasa destinatie turistica din lume pentru peisajele impresionante, plajele exotice cu nisip fin si alb, culoarea apei, plina de corali si multimea de lagune, golfuri, cascade si pesteri care fac din acest loc un paradis tropical pe care merita sa il vizitezi cel putin o data. In Palawan, fiecare zi este o noua aventura iar serile le poti petrece pe plaja, in jurul focului de tabara bucurandu-te de atmosfera relaxata si o bautura delicioasa.

Iti recomandam sa iti organizezi o vacanta in Palawan in perioada martie-iunie, dar sa tii cont ca este si cea mai calduroasa perioada. Daca temperaturile ridicate nu sunt chiar pe placul tau, atunci inceputul anului ar fi o idee minunata. Poti gasi bilete de avion la preturi avantajoase, in plus, Filipine nu este o tara foarte scumpa, asa ca bugetul tau de cheltuiala in vacanta nu va fi foarte mare.

A treia destinatie pe care ti-o recomandam de data aceasta este Sri Lanka. Marco Polo a descris aceasta tara drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a vazut vreodata. Iar noi nu putem decat sa ii dam dreptate, pentru ca si in ziua de astazi afirmatia lui este de necontestat. Plajele impresionante si jungla din interiorul insulei te vor face sa te indragostesti de acest taram. Oamenii prietenosi si natura care ofera peisaje de vis fac din Sri Lanka o destinatie perfecta unde te poti bucura de o multime de activitati dar vei avea si ocazia sa te conectezi cu natura in cel mai autentic mod posibil.

Daca vrei sa vizitezi Sri Lanka tine cont de cateva aspecte in ceea ce priveste vremea. Ca in orice zona tropicala, se intalnesc doua sezoane: umed si uscat. In perioada mai-septembrie, musonul este prezent in zona de sud-vest, in timp ce in lunile octombrie-ianuarie va fi in zona de nord-est. Cea mai aglomerata perioada, cand cresc si preturile, este decembrie-martie.

Oriunde decizi sa pleci, nu uita de asigurarea medicala.  Poti comanda online asigurarea de calatorie potrivita pentru tine, de aici. Alegi ce ti se potriveste, platesti online si primesti polita prin e-mail!

3 destinatii de vis pentru o vacanta exotica