7 din 10 romani declara ca incendiul este riscul care ii ingrijoreaza cel mai mult atunci cand vine vorba despre locuinta. Iar 65% dintre acestia pun incendiul pe primul loc in topul riscurilor care le ameninta casele, urmat de cutremure (57%), furtuni si vijelii (50%), furturile din locuinte (40%), exploziile (34%), inundatiile (30%) si alunecarile de teren (19%).

Daca anul trecut, principala teama a romanilor era cutremurul, in proportie de 56%, anul acesta incendiul este pe primul loc intre temerile acestora.

In studiul efectuat de IRES la solicitarea UNSAR arata ca 71% dintre romani sunt interesati de asigurarile pentru locuinte si jumatate dintre acestia au in vedere incheierea politelor PAD si facultativa, in urmatorul an.

Important de stiut este faptul ca incendiul, furtunile, furtul din locuinte, exploziile si inundatiile cauzate de refularea apei de conducte sunt riscuri neacoperite de polita obligatorie PAD. Acestea pot fi asigurate doar printr-o polita facultativa de locuinta. Iar cutremurul, alunecarile de teren si inundatiile din cauze naturale, sunt despagubite de polita obligatorie PAD in limita a 20.000 eur. Asigurarea facultativa de locuinta este cea care iti ofera o protectie completa la valoarea locuintei dar si pentru bunurile din interior sau daune acoperite de raspunderea civila.

Iata mai jos 3 motive importante pentru care trebuie sa iti asiguri locuinta:

  1. Asigurarea facultativa de locuinta cu acoperire de raspundere civila acopera daunele provocate in urma unor evenimente la care probabil nici nu te-ai gandit cat de mult te pot afecta. Cateva situatii in care aceasta te-ar salva de la plata unor sume neprevazute in bugetul tau:
    • Renovezi iar muncitorii pe care i-ai angajat provoaca daune locuintei unui vecin
    • Cainele tau musca un vecin, sau scapa din curte iar un sofer este nevoit sa-l evite si intra cu masina in gardul vecinului
    • Se produce o indundatie in locuinta ta care ii afecteaza si pe alti vecini
    • Un incendiu provat in locuinta ta produce daune si vecinilor tai etc.
  2. Atat dezastrele naturale, cat si incendiul sau exploziile iti pot afecta locuinta astfel incat aceasta sa nu mai poata fi locuita. O asigurare facultativa de locuinta incheiata la valoarea reala a imobilului te va despagubi pentru a putea trece peste acest eveniment nefericit. In plus, polita poate acoperi cheltuielile de cazare provizorie pentru o perioada de maxim 3 luni, timp in care locuinta ta va fi refacuta.
  3. Asigurarea facultativa de locuinta poate acoperi si continutul locuintei tale. Mobilier, electrocasnice si aparate audiovizuale, instrumente si alte obiecte pentru uzul casnic, obiecte de arta sau chiar articole de imbracaminte si incaltaminte (in limita a 500 eur per obiect). Astfel, in cazul unui eveniment nefericit, esti despagubit si pentru bunurile din locuinta, daca polita ta de asigurare include si aceasta acoperire.

Acum poti incheia online polita de asigurare facultativa de locuinta, rapid si comod, de oriunde ai fi, din contul tau de client Otto Broker.  Nu mai depinzi de programul asiguratorilor si ai acces oricand la aceasta.

In cazul in care te confrunti cu o dauna aflata printre riscurile acoperite de asigurare, tot ce trebuie sa faci esta sa apelezi numarul de telefon 0726 141 490. Consilierii Otto Broker te vor ajuta cu informatii referitor la documentele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna si te vor indruma in rezolvarea dosarului pe intregul proces.

Comanda online asigurarea facultativa de locuinta de aici!

3 motive pentru care sa iti faci o asigurare facultativa de locuinta