Vacanta de primavara se apropie cu pasi grabiti, iar tot mai multi romani se gandesc la excursii in afara tarii. Aerul primavaratic si zilele libere sunt un prilej fantastic pentru a explora un nou oras. Cu aceasta ocazie, ti-am pregatit o lista de orase-bijuterie din Europa, care te vor impresiona prin frumusetea lor. In plus, te vei putea bucura de peisaj, fara aglomerari mari de turisti.

  1. Zadar, Croatia

Zadar este un oras-monument de pe coasta Dalmata a Croatiei care prinde viata primavara. Este cel de-al doilea oras ca marime din tara si unul dintre cele mai vechi orase locuite din Europa. Cunoscut pentru ruinele bine conservate, monumentele arhitecturale din perioada medievala si renascentista dar si pentru prima orga marina din lume, Zadar este cu siguranta un oras care merita vazut.

Daca te pasioneaza locurile incarcate de istorie si monumentele impunatoare ce amintesc de lupte antice, Zadar este o destinatie potrivita pentru tine. Stradutele pitoresti ascund biserici, muzee si cafenele care abia asteapta sa le descoperi.

 

  1. Verona, Italia

Verona este un oras din nordul Italiei cu o istorie si o atmosfera plina de romantism. Climatul temperat, arhitectura spectaculoasa si peisaje desprinse din operele lui Shakespeare, fac din Verona o locatie de vis. Viziteaza faimosul balcon al Julietei, exploreaza stradutele inguste si pietele sau lasa-te sedus de bucataria traditionala italieneasca.

Fa o incursiune in istorie printr-o vizita la arena din Piazza Bra, unde timp de secole aveau loc lupte cu gladiatori sau poate o calatorie spirituala prin bisericile din oras: San Zeno Maggiore, Santa Maria Antica sau Basilica di San Lorenzo.

Primavara temperaturile sunt blande, deci te poti bucura de plimbari lungi pe stradute intortocheate. De asemenea iti recomandam o plimbare pana in varful turnului Lamberti, de unde poti vedea intregul oras.

 

  1. Veliko Tarnovo, Bulgaria

Veliko Tarnovo este un oras situat in partea de nord a Bulgariei, pe valea raului Yantra si se afla la intersectia mai multor drumuri care au contribuit la dezvoltarea economica si culturala a orasului, din antichitate si pana in prezent.

Acest orasel mic, pitoresc este gazda unuia dintre cele mai importante monumente medievale din Europa: Fortareata Tsaravets. Cu un mileniu in urma, aici era locul in care tarii decideau destinele statului.

Temperaturile extreme atat vara cat si iarna, fac din Veliko Tarnovo un oras ideal de vizitat primavara. Chiar daca orasul nu ofera plaje amenajate sau magazine de lux, orasul compenseaza prin frumusete si autenticitate. In plus, este aproape de noi, deci este ideal pentru un weekend cu familia.

 

  1. Sintra, Portugalia

Sintra este un oras pitoresc din Portugalia, asezat in mijlocul dealurilor acoperite de pini din regiunea Serra de Sintra. Relieful si clima racoroasa au atras nobilimea si elitele Portugaliei care au construit palate spectaculoase, case extravagante si o varietate de gradini decorative.

Cladirile istorice si peisajele naturale au facut din Sintra o destinatie fantastica pentru turisti. Orasul este amplasat aproape de Lisabona, deci poti include doua orase intr-un singur city break. Cladirile colorate si stilul arhitecturii sunt inspirate din dragostea pentru arta si misticismul culturilor antice. Palácio da Pena este un exemplu ideal care descrie stilul zonei.

 

  1.  Köln, Germania

Acest oras este o capitala culturala demna de vizitat in aceasta primavara. Asezat pe malul Rinului, orasul te va surprinde prin arhitectura gotica. Cu 12 biserici construite in stil romantic, festivalurile de literatura si muzeul Ludwig, care cuprinde una dintre cele mai importante colectii de arta din Europa moderna. Orasul ofera si propria sa bere, Kölsch, apreciata de localnici si turisti de pretutindeni.

Catedrala din Köln este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Germania, iar turnurile sale din secolul 19 sunt in continuare printre cele mai inalte structuri ale orasului. Atmosfera centrului vechi te invaluie in melancolie, prin stilul vechi al arhitecturii. Nu rata nici obiective precum: Groß St. Martin, gradina botanica sau podul Hohenzollern.

Tu ce orase ti-ai propus sa vizitezi primavara aceasta?

Inainte sa pleci in vacanta, nu uita sa-ti faci o asigurare de calatorie. Aceasta te poate salva in cazul nefericit de imbolnavire, accident sau urgenta stomatologica. In plus, asigurarea ta poate acoperi intarzierea zborului, pierderea bagajelor sau documentelor. Ia-ti o asigurare de calatorie de aici

5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi