Sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă minunată în care te gândești la toți cei dragi și … la ce mărime poartă la pulover sau la pijamale. 🙂

Ei bine, este acea perioadă din an când încerci să petreci mai mult timp cu cei apropiați, să le oferi câte un cadou tuturor și să mai rămâi și cu bani în buzunar pentru luna ianuarie. Cu puțină inspirație și creativitate poți găsi câteva idei de cadouri interesante cu un buget redus astfel încât să reușești să acoperi toată lista de prieteni și membri ai familiei.

După un an dificil pentru noi toți, cel mai frumos cadou pe care îl poți oferi în luna sărbătorilor de iarnă este chiar timpul tău și prezența lângă cei dragi. Până la urmă sărbătoarea Crăciunului este despre iubire, bucurie și timpul petrecut în familie. Dar ți-am pregătit și câteva idei de cadouri care să te ajute să îți organizezi mai bine bugetul luna aceasta.

Muzica este cea care ne face zilele mai frumoase și ne poate însoți peste tot. Ce zici de un playlist cu un mix de piese pe gustul celui care urmează să îi faci acest cadou? Bineînțeles, îți recomandăm să strecori și câteva dintre piesele tale preferate, astfel te asiguri că îți pui amprenta iar cel care se va bucura de surpriza ta va descoperi muzică nouă. Poți face un astfel de playlist pe Youtube sau pe Spotify și să îl dăruiești printr-un QR code în care poți adăuga link-ul playlistului și să îl așezi pe o felicitare pe care să o imprimi sau să o trimiți prin canalul vostru online de comunicare preferat. Cu siguranță va fi un cadou apreciat mai ales de cei cărora le lipsesc concertele de anul acesta.

Pentru cei care sunt mai puțin digitali sau care apreciază mai mult cadourile handmade îți propunem un cadou de-a dreptul special pe care să-l pregătești cu mânuțele tale: un borcan cu mesaje. Poți să reciclezi un borcan pe care îl ai deja și să îl decorezi folosind o sfoară, să îl vopsești sau să lipsești diferite texturi pe el folosind un pistol cu lipici (găsești astfel de pistoale la orice magazin de bricolaj) sau să cumperi unul cu un capac deosebit sau care are deja un mesaj inscripționat. Iar partea cea mai importantă abia acum urmează. Scrie de mână sau pe calculator mesaje personalizate, inspiraționale, gânduri sau amintiri pe care persoana respectivă s-ar bucura să le citească. Poți face 30, 100 sau de ce nu chiar 365 de răvașe pe care să le ascunzi în acest borcan. Cu siguranță se va bucura și va aprecia originalitatea unui astfel de cadou în care ai pus o părticică din sufletul tău.

Pentru că petrecem mult mai mult timp în casă și suntem în căutare de activități interesante care să ne scoată din rutina instalată, atunci când vin prietenii la noi în vizită un board game este binevenit, nu-i așa? Daca cel pe care urmează să-l bucuri cu un cadou este atras de astfel de jocuri atunci îți recomandăm să alegi unul pentru el, bineînteles, ținând cont de preferințele lui și de ce colecție mai are pe acasă. Iată și câteva exemple: Dixit, Nume de cod, Jenga, Alias, Ubongo. Poți comanda online direct la adresa celui pe care vrei să-l suprinzi.

Dacă printre cei de pe lista ta se află și persoane care apreciază cadourile utile poți opta pentru o pereche/un set de șosete călduroase cu imprimeuri amuzante sau de sezon, poți găsi aici o mulțime de modele interesante. Sau poate o pereche de papuci de casă pufoși și confortabili, mai ales pentru că probabil sunt cei mai folosiți în această perioadă în care work from home a devenit un obicei.

O altă idee care presupune puțin mai multă creativitate dar pe care o poți duce la bun sfârșit cu un buget redus este pregătirea unui treasure hunt cu mai multe obiecte ieftine dar de efect. Poți alege obiecte precum dulciuri, o pereche de șosete/mănuși, bilețele pe care poți lăsa mesaje inspiraționale sau timpul tău drept cadou cum ar fi “seară de filme împreună”, “30 de minute de masaj”, “pregătirea cinei” etc. Poți pune chiar și cadouri mici cum ar fi obiecte cosmetice sau produse de machiaj pentru femei sau mici gadget-uri utile pentru bărbați. Rezultatul va aduce distracția la pachet.

Pentru mama, soacra sau prietenii pasionați de gătit sau care apreciază ajutorul în bucătărie poți apela la un șort personalizat cu un mesaj potrivit, un tocător într-o formă deosebită, o carte de bucate sau un prăjitor de pâine aspectuos, un mixer de mână pentru spumarea laptelui sau un ceainic care țiuie atunci când fierbe apa. Cu siguranța, oricare dintre exemplele menționate va fi apreciat și poți găsi astfel de obiecte la un preț bun cu o scurtă căutare pe internet.

Sperând că îți sunt de ajutor sfaturile noastre, spor la pregătirea cadourilor pentru cei dragi!

6 idei creative de cadouri cu un buget redus