Ce înseamnă continuitatea asigurării RCA?

Continuitatea asigurării RCA înseamnă că polița ta de asigurare auto este valabilă și activă tot timpul, fără să existe pauze între expirarea unei polițe și începerea uneia noi. Practic, dacă polița ta actuală expiră pe 1 iulie, este important să ai deja o nouă poliță care să înceapă de la 2 iulie, astfel încât să nu rămâi neasigurat nici măcar o zi.

De ce este importantă continuitatea?

Dacă lași polița să expire și nu o reînnoiești la timp, vei avea o perioadă fără acoperire RCA. Este esențial să eviți acest lucru din mai multe motive:

  1. Unele companii de asigurări nu dau oferta de preț pentru polița RCA pe loc, dacă nu ai avut continuitate la asigurare. Astfel, când îți calculezi online un preț pentru mașina ta, este posibil să nu primești toate ofertele disponibile pe piața din România. Acest lucru se întâmplă deoarece, în lipsa continuității, unii asigurători îți pot solicita documente suplimentare și pot cere o inspecție de risc a mașinii înainte de a-ți oferi un preț și de a încheia polița de asigurare.
    Inspecția de risc presupune realizarea unor fotografii cu mașina din toate unghiurile, pentru a demonstra că vehiculul este intact și nu prezintă daune în urma unui accident. Toate aceste cerințe pot îngreuna procesul și întârzia obținerea poliței de asigurare.
  2. Fără asigurare RCA, în cazul unui accident, vei fi responsabil pentru toate costurile de reparație și despăgubire, ceea ce poate fi foarte costisitor.
  3. Este ilegal să circuli fără o poliță RCA valabilă. Dacă ești prins de poliție fără asigurare, poți primi o amendă și îți poate fi reținut certificatul de înmatriculare.

Cum să eviți întreruperile în cazul asigurării RCA?

Cel mai simplu mod de a evita întreruperea asigurării RCA este să îți reînnoiești polița RCA cu cel puțin câteva zile înainte de expirare. De fapt, poți reînnoi polița chiar și cu 60 de zile înainte ca cea veche să expire. Astfel, te asiguri că nu rămâi niciodată fără acoperire și eviți toate problemele asociate cu întreruperea asigurării RCA.

Reînnoirea poliței RCA prin Otto Broker

La Otto Broker, poți folosi calculatorul nostru online pentru calcula pe loc cât te costă noua poliță RCA. Completezi informațiile necesare și primești instant oferte de la toți asigurătorii din piață. Apoi, poți alege oferta care ți se potrivește cel mai bine și o comanzi online.

Dacă ai nevoie de ajutor sau consultanță, ne poți suna la 021.555.6886 și îți vom răspunde la toate întrebările. Odată ce ai ales polița, poți plăti online cu cardul și primești asigurarea pe e-mail.

Din contul tău de client Otto Broker, poți verifica oricând statusul poliței tale RCA, o poți printa dacă ai nevoie și poți reînnoi rapid polița cu un singur click.

Reînnoiește-ți polița RCA la timp cu Otto Broker și bucură-te de un proces simplu, rapid și fără griji.

Ce înseamnă continuitatea asigurării RCA și de ce trebuie să ții cont de acest aspect
Tagged on: