În această perioadă plină de provocări medicale  și financiare, o parte dintre asiguratorii de asigurări private de sănătate vin în sprijinul  clienților  si  oferă  o  indemnizație  pe zi de spitalizare in spitalele  de stat pentru evenimentele  cauzate de pandemia COVID-19 prin pachetul de asigurări de sănătate .

In mod uzual riscul îmbolnăvirii cauzat de epidemii sau pandemii  reprezintă  o  excludere în poliţele  de asigurare  privată  de sănătate, însă  asiguratorii  Groupama, Signal Iduna, Generali Global Health si Bupa au decis să  nu o aplice*  în condițiile actuale.

Dacă dețineți o astfel de  poliță, atunci  puteți  primi o  indemnizați e  pentru spitalizarea in spitale de stat în  cazul  infectării  cu  noul  coronavirus, indemnizațiile  fiind diferite  în  funcție  de  asigurator, de  planul  și  beneficiile  alese  în  polița  de  asigurare. 

Dacă  aveți  intrebări  specifice pentru  fiecare din asiguratorii  amintiți  mai sus, vă rugăm să ne  contactați  si va  răspundem  in cel mai scurt timp. 

Noi considerăm cu  tărie  că un beneficiu important  in acest moment  este accesul in caz de  imbolnăvire  la sistemul privat de  sănătate.

Experiențele  din  Romania, cât si  alte  țări ne arată  că numărul  mare de cazuri  de infectări  cu  coronavirus  au  ingreunat  si mai mult sistemul public de sănătate, fiind in unele cazuri  si  locul de unde acest virus este contactat. 

Astfel,  asigurările private de sănătate  ramân  un instrument  de  protecție  pentru a limita contactul cu persoane infectate,  cât si o  soluție  sănătoasă  de a accesa servicii medicale in sistem privat. 

Otto Broker vă poate ajuta cu orice întrebare legată de modul de utilizare al  polițelor  de asigurare de sănătate,  acoperirea  acestora  sau despre  soluții  de asigurare  privată de  sănătate  locale sau  internaționale.   

Pentru  mai multe detalii, specialistul nostru  în asigurări de viată  și sănătate,  Maria Androne,  vă  stă la dispoziție la  telefon  +40 726 122 422 sau pe  adresa  de email [email protected].  

Să ne auzim  sănătoși!    

*Până la momentul actual, 13 Aprilie 2020 

Rolul asigurării private de sănătate în contextul COVID 19