Fiecare dintre noi asteapta cu nerabdare vacanta, momentul in care putem sa ne relaxam si sa exploram locuri noi. Pregatirile pentru vacanta incep cu mult timp inainte, cand ne gandim la posibile destinatii si ne documentam despre atractiile turistice si bucataria locala. Cu toate acestea, daca nu ai o asigurare de calatorie, vacanta poate deveni un cosmar. Cand esti departe de casa, pot aparea diverse probleme neprevazute, de la bagaje pierdute, accidente sau probleme medicale. In astfel de situatii, o asigurare de calatorie poate fi salvarea ta care sa iti ofere siguranta si linistea de care ai nevoie in timpul concediului si sa te sustina pentru a depasi mai usor momentele neplacute.

Ai nevoie de asigurarea de calatorie?

Poate te-ai gandit ca ai calatorit de atatea ori si nu ai avut ghinionul sa se intample ceva neprevazut, dar ar fi pacat ca evenimentele neplacute sa iti strice o calatorie frumoasa, mai ales ca acestea ar putea implica costuri uriase de ordinul miilor de euro.

Cele mai intalnite daune pe care clientii nostri le-au suferit in perioada calatoriilor in strainatate au fost toxiinfectii alimentare, fracturi, accidente sau furtul de obiecte personale sau documente. In unele cazuri, aceste daune au implicat costuri de la 100 euro la 12.890 euro, in cazul unei urgente medicale pe teritoriul Egiptului.

Exemple de daune despagubite de asigurarea de calatorie

De exemplu, pentru unul dintre clientii nostri, bugetul de vacanta ar fi putut creste cu 6.300 euro dupa ce in timpul calatoriei sale in Egipt a cazut pe scarile hotelului, suferind o fractura a claviculei drepte. Acesta a fost transportat cu o ambulanta de urgenta la spitalul Red Sea din Hurghada, unde a fost supus unei interventii chirurgicale sub anestezie generala. Costurile medicale asociate cu acest incident au fost acoperite de polita de asigurare, valoarea acestora ridicandu-se la 6.300 de euro. In timp ce prima de asigurare platita de client a fost de 69 de euro.

In cazul unei familii care planificase o vacanta in Mauritius, unul dintre membrii (un minor) a fost diagnosticat cu Sars-Cov-2, ceea ce a dus la anularea planurilor pentru vacanta de 12 zile. Asiguratorul a acoperit costul sejurului, in valoare de 4,388.15 euro, dupa ce a fost prezentata dovada testului pozitiv antigen. In acest caz, familia platise pentru a incheia polita de asigurare 115 euro.

Iar o toxiinfectie alimentara in Grecia l-ar fi putut costa pe unul dintre clientii nostri suma de 495.84 de euro, daca nu ar fi incheiat inainte de plecare o asigurare medicala de calatorie. Din pacate, turistul a necesitat ingrijiri medicale din cauza acestei indigestii severe, ajungand la spital, si in lipsa asigurarii ar fi inregistrat o cheltuiala care i-ar fi dat vacanta peste cap. Pentru prima de asigurare, clientul a achitat inainte de plecare doar 9,41 euro.

Cea mai mare despagubire achitata in baza asigurarii de calatorie din ultimele 12 luni, a fost inregistrata in cazul unui turist care se afla intr-o calatorie in Egipt. Clientul a mers la cumparaturi si, in timp ce urca scarile unui magazin, a cazut pe umarul stang, suferind o fractura complexa. A fost nevoie de o interventie chirurgicala complexa pentru reconstructia oaselor si fixarea interna a fracturii, precum si de medicamente specifice pentru a-i trata rana. A fost spitalizat timp de 12 zile iar costul total al tratamentului a fost de 12.890 euro.

Asigurarea medicala acopera:

Riscurile acoperite prin acest tip de asigurare sunt urmatoarele:

  • Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala
  • Tratamentul ambulatoriu
  • Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic
  • Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare
  • Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic)
  • Repatrierea in caz de deces
  • Asigurare medicala completa

Polita de asigurare poate include si alte clauze optionale:

  • Tratament stomatologic de urgenta (in limita unei sume specificate in contractul de asigurare)
  • Pierderea sau deteriorarea bagajelor
  • Intarzierea sau anularea zborului
  • Pierderea documentelor
  • Raspundere civila fata de terti
  • Practicarea sporturilor extreme (jet ski, diving, yahting, surfing, kitesurfing, snorkelling, ski, snowboarding, etc)
  • Alte clauze speciale

Unde poti face o asigurare de calatorie si cat costa

Economiseste timp si comanda online asigurarea de calatorie de aici. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si primesti pe loc variantele de asigurari disponibile, astfel incat vezi costul primei inca de la inceput. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online si primesti polita prin e-mail.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site, pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici.

Atunci cand riscurile te insotesc in vacanta si pot creste bugetul cu mii de euro