Daca iti place sa alergi dupa reduceri si petreci ore intregi la cumparaturi, cu siguranta astepti cu nerabdare Black Friday. Dupa weekend-ul trecut in care multi comercianti au “furat” startul si au scos o multime de oferte, atat in magazinele fizice cat si online, se apropie inca un val de reduceri pe 23 noiembrie, ziua in care este oficial Black Friday 2018.

Aparuta in Statele Unite, Black Friday a devenit cea mai mare zi de shopping abia in 2001, cand a avut un succes mai mare decat Ajunul Craciunului, atunci cand toata lumea alearga in cautarea cadoului perfect.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont daca iesi la cumparaturi de Black Friday, online sau offline, sa nu ratezi ofertele cu adevarat interesante,dar totusi sa nu cumperi lucruri inutile de care nu ai cu adevarat nevoie, de proasta calitate sau care de fapt nu au cel mai bun pret din an.

Iti recomandam sa iti planifici lista de cumparaturi. De ce? Pentru ca ofertele cu adevarat bune sunt limitate si se epuizeaza rapid. Daca nu iti faci planul cum trebuie si nu te misti rapid, vei fi intampinat de mesajul “stoc epuizat” la produse pe care ti le doreai cu adevarat. Se intampla ca stocul sa fie epuizat chiar in primul minut dupa publicarea ofertelor pe site. Ar fi bine sa urmaresti din timp produsele pe care ti le doresti, astfel de Black Friday vei putea verifica cat de mare este reducerea promisa.

Pentru a fi cat mai rapid, iti recomandam sa descarci aplicatiile online ale magazinelor pe care le vanezi. Anul acesta se preconizeaza ca majoritatea cumparaturilor vor fi facute de pe dispozitive mobile. Daca pana acum, cumparaturile online de Black Friday erau facute de pe computere, in 2018 mai mult de 50% dintre cumparatori vor alege dispozitivele mobile pentru a-si face achizitiile. Astfel competitia pe cele mai bune oferte online este stransa.

Nu toate produsele vandute de Black Friday sunt de buna calitate. Iti recomandam sa fii prudent cand iesi la cumparaturi, mai ales in ceea ce priveste gama de electrocasnice. Unele produse scoase la reduceri sunt “produse derivate” – articole fabricate de acelasi producator, care arata aproape la fel dar cu o calitate inferioara, fiind fabricate in general mai ieftin, cu componente mai putin costisitoare.

Preturile produselor pot fluctua de mai multe ori in aceeasi zi, asa ca trebuie sa fii pe faza. Urmareste produsele care te intereseaza pentru a prinde cea mai buna oferta. Multe magazine care au oferte de Black Friday mai fac ajustari de preturi in timpul zilei, pentru a egala sau chiar pentru a avea un pret mai bun decat competitia.

Este important sa ai in vedere ca vinerea neagra a reducerilor este o ocazie excelenta pentru comercianti sa scape de stocurile de produse vechi pe care cumparatorii le-au evitat luni de zile sau produsele cu review-uri mai putin bune. Evita sa cumperi televizoare sau alte electrocasnice foarte ieftine daca review-urile celor care le-au cumparat deja sunt negative, sau alte aparate electronice vechi – camere foto si telefoane mobile –  care vor fi inlocuite rapid de noua generatie.

Chiar daca online-ul este mediul care castiga la acest capitol, anul acesta, iti recomandam sa nu uiti de magazinele clasice. Chiar daca este mult mai comod si rapid sa cumperi online si sa iti primesti comanda la usa fara sa misti un deget, tine cont ca toata lumea se va inghesui online, deci sunt sanse mari sa ratezi oferte bune offline.

In final, iti reamintim ca Black Friday este ziua in care reducerile consistente sau mai putin reale te vor atrage sa faci achizitii de care nu ai cu adevarat nevoie. Asa ca, tine-te de plan si nu cumpara produse doar de dragul reducerilor.

Ce nu stiai despre Black Friday