Pentru ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, ar fi bine sa ajungi din cand in cand cu masina la o verificare, mai ales atunci cand ea prezinta niste “simptome”. Cu siguranta ti s-a intamplat macar o data sa ignori un zgomot ciudat pe care il face masina, insa trebuie sa stii ca orice sunet neregulat inseamna ceva. Recunosti unul dintre sunetele de mai jos?

Huruitul la franare. Daca auzi un scartait metalic in timpul franarii, acesta este un semn ca placutele de frana sunt uzate si este momentul sa le inlocuiesti. Unele autoturisme sunt dotate cu senzori care te anunta gradul de uzura al placutelor, insa in lipsa acestor senzori trebuie sa fii atent la zgomotul ascutit care iti indica faptul ca trebuie sa faci o vizita la service. Altfel, exista riscul ca discurile sa se uzeze, si asta iti va scoate mai multi bani din buzunar.

Trancanitul la motor. Acesta este sunetul pe care nu ai vrea sa il auzi niciodata. Daca motorul incepe sa scoata un tacanit, roaga-te sa fie vorba doar despre o piesa usor de inlocuit si care nu poate sa faca prea multe pagube. Daca sunetul este puternic, s-ar putea sa fie mai complicat. Riscul este ca piesele uzate sa cedeze si sa blocheze motorul. Nu ignora zgomotele care vin de la motor. De cele mai multe ori acestea nu dispar, ci devin din ce in ce mai puternice.

Trosnitura la cutia de viteze. O trosnitura la cutia de viteze se poate rezolva cu un schimb de ulei. Daca zgomotul persista, probabil cutia va ceda in curand. Acest zgomot trebuie sa va indrume catre un service, in cel mai scurt timp posibil.

Trepidatie la roata. Trepidatiile in volan sau scartaitul rotilor in viraje pot indica mai multe probleme. Cea mai simpla este aceea ca prezoanele nu sunt stranse corespunzator sau pot indica o echilibrare proasta a rotilor, insa poate fi vorba chiar despre uzura pieselor de directie. Nu e cazul sa ignori nici aceste zgomote.

Scartaitul la suspensie. Scartaitul amortizoarelor pot indica faptul ca acestea au ramas fara ulei sau ca au acumulat mizerie. Acorda-le putina atentie, daca vei observa urme de umezeala, inseamna ca acestea pierd ulei.

Iti recomandam sa respecti perioadele de verificare recomandate de producatori si sa nu ignori zgomotele ciudate, vizitand cat mai repede un service daca te regasesti in una dintre aceste situatii.

Iti aducem aminte ca poti incheia polita RCA online pe www.ottobroker.ro pe o perioada intre 1 si 12 luni. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verifica istoricul de comenzi.

Comanda online asigurarea RCA de aici!

Ce “spune” masina atunci cand are probleme