Cu siguranta ti-ai pus intrebarea asta cel putin o data. Insa indiferent cat de mult crezi ca poti controla lucrurile din jurul tau, este cat se poate de sigur ca niciodata nu vei sti ce se va petrece in viitor. De aceea, polita de asigurare iti ofera garantia ca in cazul in care se intampla ceva neprevazut te va ajuta sa treci peste acel eveniment, despagubindu-te pentru eventualele pierderi.

Astfel, orice polita de asigurare este de fapt un contract prin care asiguratorul se obliga ca, in schimbul unei sume de bani, te va despagubi pe tine, asiguratul, pentru eventualele pierderi pe care lei vei avea din cauza unor riscuri prevazute in contract, in urma unor actiuni independente de vointa ta.

Riscurile precum calamitati naturale, accidente, furturi si jafuri, imbolnaviri, incendiu si explozie si asa mai departe sunt preluate de companiile de asigurari. Iar beneficiarii sunt pusi la adapost de problemele pe care aceste riscuri le pot cauza, indiferent de natural lor, daca acestea sunt stipulate in contractul de asigurare.

Din fericire, oferta asiguratorilor este foarte diversa si flexibila si astfel poti adapta foarte usor nevoilor tale polita pe care urmeaza sa o inchei, astfel incat sa iti ofere o protectie completa, indiferent de riscurile la care esti expus.

Iata cateva cazuri in care o asigurare poate fi solutia perfecta pentru a te proteja de neprevazut:

  • Daca bunastarea si siguranta familiei tale depinde de venitul tau, asigurarea de viata este cel mai eficient mod de a te proteja atat pe tine, cat si pe familia ta, in cazul unor evenimente nefericite. Te asiguri ca vei putea mentine standardul de viata in cazul in care un accident te-ar impiedica sa ii mai sustii financiar, iar datoriile si cheltuielile vor fi acoperite fara a fi afectat bugetul familiei. De asemenea, in cazul decesului asiguratului, familia sau cei aflati in intretinerea acestuia ar beneficia de un sprijin financiar atat de necesar, mai ales in situatiile in care exista si datorii sau credite bancare. Asigurarea de viata poate avea si o componenta investitionala in cazul in care vrei sa le oferi copiilor tai un start mai usor in viata, pentru studii sau poate pentru a incepe o afacere.
  • Asigurarile auto – RCA si CASCO – sunt cele care te protejeaza financiar in cazul daunelor produse altora de catre masina ta sau  in situatiile in care masina ta este cea afectata de fenomene naturale, de autori necunoscuti sau chiar din vina ta. In timp ce asigurarea RCA este obligatorie si acopera daunele pe care le poti provoca atat altor masini in trafic, cat si pietonilor sau cladirilor, polita CASCO este facultativa. Asigurarea CASCO poate fi incheiata  dupa nevoile si in functie de valoarea pe care o are masina ta. In caz de dauna totala intr-un accident, vei putea sa iti achizitionezi una noua dupa ce asiguratorul te va despagubi.
  • Locuinta, poate cea mai mare investitie a ta, are nevoie de o asigurare care sa iti ofere sprijinul in cazul in care are loc un risc asigurat iar aceasta devine nelocuibila si esti nevoit sa iti refaci casa sau sa iti achizitionezi una noua. Astfel, o asigurare facultativa de locuinta te protejeaza atat de fenomenele naturale, cat si de incendii, inundatii sau furt. Poti include si bunurile din interiorul casei pentru o protectie completa, avand in vedere ca estimarea valorii totale a bunurilor si a locuintei sa fie cea reala, pentru o despagubire pe masura. In timp ce asigurarea facultativa este obligatorie doar in cazul locuintelor achizitionate prin credite ipotecare, asigurarea PAD este obligatorie prin lege, pentru toate locuintele. Insa aceasta ofera protectie doar pentru trei riscuri – cutremur, alunecari de teren si inundatii din cauze naturale – in limita a 20.000 de euro. Daca daunele sunt mai mari de aceasta limita, suma poate fi despagubita doar in cazul in care exista si o asigurare facultativa incheiata.
  • Asigurarile medicale de calatorie sunt cele care trebuie sa ne insoteasca in toate vacantele in afara tarii. Bineinteles, cand esti pregatit de plecare in locurile in care ti-ai dorit mereu sa ajungi, nu te gandesti ca ti se poate intampla ceva rau. Dar exista riscul sa suferi un accident, o toxiinfectie alimentara sau sa fii intepat de o insecta. Tratamentul si interventiile medicale iti pot aduce o gaura mare in buget, pe langa disconfortul creat si dificultatea de a te descurca singur prin spitalele din strainatate. Daca ai nevoie de spitalizare atunci costurile pot ajunge undeva la mii de euro. Pentru aceste riscuri, ai nevoie de o asigurare de calatorie care sa te acopere in cazul unui eveniment mai putin fericit. In plus, asigurarea de calatorie poate acoperi pierderea bagajului sau a documentelor, anularea zborului, tratamentul stomatologic de urgenta sau repatrierea in caz de deces.

Inainte de a incheia o asigurare citeste intotdeauna contractul si verifica cu atentie atat riscurile acoperite cat si termenii de la rubrica excluderi. Alegand un broker de asigurari, iti va fi foarte usor sa pui intrebarile pe care le ai si sa alegi polita in functie de nevoile tale, comparand toate ofertele asiguratorilor pe care brokerul ti le poate pune la dispozitie.

Pentru a fi sigur ca alegi varianta cea mai buna, care sa raspunda cerintelor tale, discuta cu brokerul pentru ca acesta sa iti personalizeze oferta. In plus, castigi si timp si bani, pentru ca nu mai este nevoie sa vizitezi mai multe companii de asigurare pentru a afla toate ofertele din piata. Dar in acelasi timp beneficiezi si te consultanta gratuita pe care brokerul ti-o ofera, acesta fiind de partea ta, reprezentandu-te in discutia cu asiguratorul si negociind pentru tine cele mai avantajoase oferte. Spre deosebire de agentul de asigurari care incearca sa te convinga sa cumperi produsul de asigurare de la compania la care este angajat. 

Cand alegi Otto Broker poti sa fii sigur ca nu vei mai avea grija scadentelor de plata a primelor si expirarii politelor, intrucat consilierul Otto Broker iti va reaminti din timp de aceste aspecte. In plus, la Otto Broker, iti poti incheia singur, asigurarile de locuinta, RCA si de calatorie, folosind calculatorul online. Iar in contul tau de client vei avea acces oricand, la politele incheiate pe care le vei putea descarca ori de cate ori ai nevoie.

Iti doresti sa inchei o asigurare adaptata intocmai necesitatilor tale? Afla care sunt politele si serviciile unice pe care Otto Broker ti le pune la dispozitie, de aici.

De ce avem nevoie de asigurari?