Ce este Decontarea Directa?

Decontarea directa ii permite asiguratului, pagubit intr-un accident, sa ceara despagubire direct de la propriul asigurator RCA, urmand ca acesta din urma sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat

Chiar daca este un serviciu optional, asiguratorii sunt obligati sa-l aiba in oferta pentru a le permite celor interesati sa-l cumpere. Clauza nu limiteaza dreptul soferului pagubit de a merge direct la asiguratorul vinovatului pentru a isi recupera prejudiciul.

Cand poti apela la decontarea directa?

Este important de retinut ca aceasta clauza poate fi utilizata doar in cazul accidentelor rutiere care indeplinesc conditiile de mai jos:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei
  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate in Romania
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzand vatamarile corporale
  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului

Ce avantaje iti ofera decontarea directa?

Cel mai important aspect este ca aceasta clauza iti permite sa lucrezi direct cu asiguratorul tau, in care ai incredere. Si iti poti repara masina direct pe RCA-ul tau, fara sa mai depinzi de asiguratorul celuilalt sofer (care poate intarzia plata).

Cat costa?

Decontarea directa se achizitioneaza o data cu polita RCA, atasandu-se la contractul de asigurare RCA incheiat pentru masina ta. Costul poate sa difere de la o companie de asigurari la alta. Astfel, vei plati in plus o suma de cateva zeci sau sute de lei, in functie de asigurator si de vehiculul asigurat, pe langa costul politei RCA.

Cum procedezi in cazul unui accident?

In cazul unui accident, vei putea folosi decontarea directa daca sunt intrunite toate conditiile de utilizare, urmand sa notifici asiguratorul tau RCA in termen de 5 zile lucratoare de la data producerii accidentului. Daca sunt intrunite cumulativ toate conditiile, trebuie sa ii furnizezi asiguratorului documentele de constatare a accidentului, procesul verbal intocmit de Politia Romana sau constatarea amiabila, dupa caz, si sa ii prezinti toate informatiile cu privire la producerea accidentului. Acesta va constata daunele si te va indruma mai departe.
Daca nu sunt intrunite toate conditiile, trebuie sa te adresesi direct asiguratorului soferului vinovat.

Cum pot sa cumpar o polita RCA cu decontare directa?

Toate companiile de asigurare autorizate sa emita polite RCA sunt obligate prin lege sa o oferteze. Asa ca, mentioneaza atunci cand achizitionezi polita RCA ca doresti si serviciul de decontare directa si cere detalii despre costul suplimentar pe care il presupune aceasta clauza.

Acum poti incheia polita RCA online pe www.ottobroker.ro, rapid si comod, pe o luna sau cat ai nevoie. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verfica istoricul de comenzi.

Comanda online asigurarea RCA de aici!

Decontarea directa – Poti sa fii sigur ca esti despagubit rapid
Tagged on: