Vei spune ca stii sa schiezi atat de bine incat nu vei avea nevoie de o astfel de protectie. Insa asta nu te va scuti sa platesti costurile unor servicii medicale in strainatate in cazul unui accident. Daca esti unul dintre cei care sunt in cautarea unei aventuri pe partiile din Europa, ia in considerare cumpararea unei asigurari de calatorie cu acoperire pentru sporturile de iarna.

Desi cererea pentru asigurari de calatorie este in crestere, multi dintre iubitorii sporturilor de iarna nu constientizeaza,  inca,  importanta unei asigurari de calatorie sau aleg o polita cu acoperire insuficienta.

Este extrem de important sa stii ca aceste tipuri de activitati de iarna sunt clasificate drept sporturi periculoase si multe polite standard de calatorie nu acopera riscurile survenite in urma unui accident pe partie. In functie de asigurator, polita de calatorie cu acoperire pentru sporturile de iarna poate include servicii medicale precum:

  • interventie in caz de accident
  • transport cu ambulanta de la locul accidentului la cel mai apropiat spital
  • examinare medicala
  • tratament medical
  • interventii chirurgicale urgente
  • terapie intensiva
  • repatrierea medicala in Romania
  • despagubire pentru deteriorarea echipamentului de schi, pierderea sau intarzierea bagajelor in cazul calatoriei cu avionul

Stiai ca doar pentru o consultatie, in Franta ai putea plati cateva zeci de euro iar prescrierea unui medicament sau transportul cu ambulanta sunt servicii contracost? Imagineaza-ti care sunt costurile pe care le implica un accident de schi pe o partie unde este imposibil accesul ambulantei. De exemplu, un client Otto Broker plecat la ski in Austria ar fi trebuit sa suporte din propriul buzunar suma de 5.036 Euro in urma unui accident pe partie, suferind o fractura de clavicula. In aceeasi situatie s-ar fi aflat si alti turisti care au incheiat polite de calatorie cu acoperire de sporturi extreme, suferind daune in valoare de 1,050 euro in Austria, 792 euro in Franta sau 284 euro in Bulgaria. Chiar daca ti-e greu sa te imaginezi intr-o astfel de ipostaza, accidentele sunt extrem de imprevizibile si cu consecinte financiare considerabile.

Asigura-te ca in momentul achizitionarii unei astfel de polite vei stii care sunt riscurile pe care le acopera polita dar si anumite excluderi pe care trebuie sa le iei in considerare. De exemplu, unele companii de asigurari impun folosirea castilor de protectie pentru a mentine valabilitatea acoperirii politei sau practicarea schiului numai pe partiile amenajate. Este adevarat ca nicio casca nu te fereste de accidente, dar aceasta va reduce considerabil sansele unui accident fatal.

In planificarea unei vacante la ski este foarte important sa cantaresti toate riscurile si sa hotarasti care este gradul de acoperire de care aveti nevoie, tu si familia ta. In functie de asiguratorul pe care il alegi si de alti factori precum durata calatoriei, varsta turistilor, tara de destinatie dar si suma asigurata, vei plati de la 27 de lei pentru o excursie la ski, in Austria, Franta sau Bulgaria, pentru sume asigurate de pana la 30.000 euro, pe o perioada de 7 zile. Cere oferte de pret bazate pe nevoile tale.

Comanda online asigurarea de calatorie de aici. Tot ce trebuie sa faci este sa compari online ofertele de asigurari si sa o alegi pe cea potrivita pentru tine, cu doar cateva click-uri. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si vezi pe loc variantele de asigurari disponibile. Alegi polita care te avantajeaza, platesti online si primesti polita prin e-mail!

Partieee!

Este utila asigurarea de calatorie in vacanta la ski?