În 2020, românii au încheiat cu 8% mai multe polițe de asigurare RCA cu decontare directă față de 2019. Anul trecut, asigurătorii autorizați și supravegheați de ASF au încheiat 221.702 de clauze de decontare directă, în timp ce cu un an în urmă, au fost încheiate 205.330 de clauze.

Această clauză a fost introdusa în legislație în 2017 pentru a veni în sprijinul clienților RCA. Decontarea Directă este clauza care îți permite să ceri despăgubire direct de la propriul asigurător RCA, atunci când ești păgubit într-un accident, urmând ca acesta să își recupereze suma plătită de la asigurătorul șoferului vinovat.

Avantajul este că în această situație, lucrezi direct cu asigurătorul tău, cel pe care îl cunoști și în care ai încredere. Astfel, nu mai depinzi de RCA-ul celuilalt șofer, iar reparația mașinii tale se poate face direct pe RCA-ul tău. 

Această clauză poate fi utilizată în cazul accidentelor care îndeplinesc toate condițiile de mai jos:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul României
  • Vehiculele implicate în accidentele auto sunt înmatriculate în România
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzând vătămarile corporale
  • Ambele vehicule implicate în accidentul auto au asigurare RCA valabilă la data evenimentului

Toate companiile de asigurare autorizate sa emită polițe RCA oferă acest serviciu, așa că, daca vrei să îți reînnoiești polița la același asigurător sau vrei să adaugi aceasta clauză la contractul tău de asigurare RCA,  fii atent să bifezi această opțiune la comanda online sau să-i menționezi consilierului Otto Broker că dorești să achiziționezi și serviciul de Decontare Directă. Acesta îți va da mai multe oferte și îți va vorbi despre costul suplimentar pe care îl presupune acest serviciu. Costul diferă de la o companie de asigurări la alta.

Încheie polița RCA cu Decontare Directă online de AICI, rapid și comod, pe o lună sau atât cât ai nevoie. Dupa efectuarea plății, vei primi polița pe e-mail și vei avea oricând acces în contul tău de client pentru a verfica istoricul de comenzi sau pentru a îți printa polița.

Mai multe asigurări RCA cu Decontare Directă în 2020
Tagged on: