Daca esti pagubit intr-un accident rutier, poti primi o masina de inlocuire pentru perioada in care a ta va sta in service, fara niciun cost suplimentar. Masina pe care o vei primi este similara cu a masina ta avariata, si ti se ofera din momentul in care vehiculul avariat intra in service pentru reparatii. Masina de inlocuire este livrata la service sau intr-un alt loc pe care il soliciti tu.

Desi Legea Asigurarilor a fost modificata inca din noiembrie 2016( Art. 26 Norma 39/2016),  majoritatea soferilor nu cunosc acest drept inclus in polita RCA.

Masina de inlocuire se obtine de la o companie de inchirieri auto, in mod gratuit, deoarece aceasta va deconta contravaloarea inchirierii direct de la asiguratorul soferului vinovat de producerea accidentului.

Pentru a obtine masina de inlocuire ai nevoie doar de:

  • Nota de constatare
  • Deviz de reparatie
  • Copie dupa Certificatul de Inmatriculare
  • Copie dupa Carte de Identitate si Permis de Conducere

Daca masina ta are nevoie de reparatii care dureaza mai mult de 4 ore, ai dreptul sa primesti un vehicul de inlocuire. Te putem ajuta noi cu restul procedurii daca ne scrii la [email protected] sau ne suni la 0725 800 571.

Victor Sraer, CEO Otto Broker: “ Pentru fiecare 4 ore de manopera, legea prevede ca persoana pagubita e indreptatita sa primeasca masina la schimb o zi, de exemplu daca o reparatie dureaza 20 de ore, acea persoana va putea primi o masina la schimb timp de 5 zile.”

Incheie polita RCA online, rapid si comod, pe o luna sau cat ai nevoie, de aici. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces la ea in contul tau de client.

Stiai ca ai dreptul la o masina de inlocuire cat timp a ta este in service?
Tagged on: