Asigurarea medicala de calatorie in strainatate este o polita care te poate scuti de multe probleme aparute in timpul calatoriei tale. In functie de clauzele suplimentare pentru care optezi si asigurator, aceasta iti poate oferi si alte servicii decat cele medicale. De la cheltuielile cu tratamentul si serviciile medicale in urma unui accident, pana la interventii pe partiile de ski, pierderea bagajelor sau a documentelor, intarzierea sau anularea zborului, imbolnavirea sau decesul ca urmare a diagnosticarii cu COVID – 19 in timpul calatoriei sau clauza storno in cazul in care nu mai poti pleca din diferite motive, inclusiv din cauza imbolnavirii cu COVID-19.

Cu siguranta te-ai intrebat daca este sau nu nevoie sa iti inchei o asigurare de calatorie inainte sa pleci intr-o vacanta sau o calatorie in afara tarii, fie ca era vorba despre o tara apropiata sau pe alt continent. Se poate sa te gandesti ca ai plecat de atatea ori si nu ai avut ghinionul sa ti se intample ceva neprevazut dar ar fi pacat ca evenimentele neplacute sa iti strice o calatorie frumoasa, mai ales ca acestea ar putea implica si niste costuri uriase de ordinul miilor de euro. Cu atat mai mult, incat in aceasta perioada riscul de imbolnavire cu COVID-19 este foarte ridicat.

Beneficiile pe care ti le ofera o asigurare de calatorie

O asigurare de calatorie este un produs usor de accesat si ieftin. Costul unei asigurari de calatorie este de cativa euro pentru o calatorie de cateva zile. In schimbul unei prime foarte mici iti protejezi resursele financiare dar mai ales sanatatea, pentru ca iti vor fi acoperite serviciile medicale in strainatate care sunt extrem de scumpe, ajungand la mii de euro sau chiar zeci in cazul in care ai nevoie de spitalizare sau interventii chirurgicale.

Clauzele difera de la o companie de asigurari la alta, de aceea este foarte important sa stii care sunt nevoile tale in calatoria pe care urmeaza sa o faci si ce clauze pot acoperi cel mai bine riscurile la care vei fi expus. La Otto Broker, poti alege cu usurinta cea mai buna asigurare de calatorie, pentru ca iti punem la dispozitie ofertele disponibile in functie de nevoile tale.

Polita de calatorie se incheie pe o perioada de timp, intre 3 si 365 de zile, in Romania, anterior datei de plecare, simplu si rapid. Aceasta poate fi valabila oriunde in lume, in Europa sau intr-o tara anume, in functie de optiunea ta.

Conform contractului incheiat, compania de asigurari se obliga sa iti ofere asistenta in strainatate 24 de ore din 24, fiind in permanenta legatura cu tine daca intampini momente dificile. Astfel, daca pe durata calatoriei in strainatate intampini un eveniment care se numara printre riscurile asigurate, anunta centrul de asistenta cat mai rapid posibil. Vei fi astfel indrumat catre cel mai apropiat centru medical privat sau de stat, din zona in care te afli, unde vei primi ingrijirea necesara. Asigurarea medicala de calatorie iti ofera aceasta flexibilitate de a alege un spital privat unde vei primi imediat tratamentul corespunzator. Cheltuielile tratamentului si serviciile medicale primite in centrul medical partener vor fi achitate direct de catre asiguratorul tau, nefiind nevoit sa suporti cheltuielile din bugetul propriu. Iti recomandam sa ne anunti si pe noi imediat dupa un eveniment si iti vom acorda consiliere in caz de dauna. Suntem cel mai accesibil broker din Romania si ne gasesti oricand la 021.555.6886 de luni pana duminica, de la 9.00 la 21.00.

In situatia in care nu doresti sa mergi la una dintre clinicile partenere, ai optiunea sa platesti tratamentul si serviciile medicale si apoi, in baza facturilor si a documentelor medicale sa deschizi un dosar de dauna la asigurator. Otto Broker te va ajuta apoi sa recuperezi despagubirea cuvenita.

Tipuri de asigurari de calatorie

Asigurare medicala standard

Riscurile acoperite prin acest tip de asigurare sunt urmatoarele:

  • Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala
  • Tratamentul ambulatoriu
  • Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic
  • Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare
  • Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic)
  • Repatrierea in caz de deces

Asigurare medicala completa

Astfel de polite de asigurare pot oferi protectie si pentru:

  • Tratament stomatologic de urgenta (in limita unei sume specificate in contractul de asigurare)
  • Pierderea sau deteriorarea bagajelor
  • Intarzierea sau anularea zborului
  • Pierderea documentelor
  • Raspundere civila fata de terti
  • Practicarea sporturilor extreme (jet ski, diving, yahting, surfing, kitesurfing, snorkelling, ski, snowboarding, etc)
  • Alte clauze speciale

Asigurare medicala cu clauze pentru COVID-19

Desi pandemia era inainte o excludere in cazul politei de asigurare medicala de calatorie, mai multi asiguratori au inclus acest risc in oferta lor de asigurare. Altii au creat clauze speciale care sa acopere diverse riscuri legate de imbolnavirea cu COVID-19. Astfel, in functie de firma de asigurari pe care o alegi si tara de destinatie pentru care optezi pentru vacanta sau calatoria ta, imbolnavirea cu COVID este acoperita in limita sumei asigurate sau intr-o sublimita. De asemenea, la alti asiguratori poti adauga o clauza prin care sa iti acoperi asistenta medicala de urgenta si repatrierea pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu COVID-19, in limita unei sume asigurate pe contractul de asigurare.

Asigurare storno

Fie ca iti planifici un city break in Europa sau poate o vacanta pe alt continent, alege asigurarea de calatorie cu acoperire storno si iti recuperezi banii daca nu mai poti pleca, in cazul in care esti nevoit sa-ti anulezi vacanta din motive ce nu tin de tine. 

IMPORTANT! La anumiti asiguratori ai obligatia ca asigurarea storno sa ti-o achiziționezi in aceeasi zi cu pachetul de vacanta, de aceea iti recomandam sa ne contactezi atunci cand esti in cautarea sejurului pentru a-ti raspunde la toate intrebarile. Suna la 021.555.6886 sau scrie-ne pe [email protected].

Printre riscurile pe care clauza storno le poate include sunt:

  • diagnostcarea sau intrarea in carantina conform obligatiilor legale din cauza suspiciunii imbolnavirii cu COVID-19;
  • deces, boala grava/incurabila cu repercusiuni, accident grav, accident rutier;
  • domiciliul persoanei asigurate a fost devastat in urma unui incendiu, furt, inundatii sau in urma unei calamitati naturale;
  • in cazul primirii unei citatii pentru prezentarea in fata unei instante judecatoresti la un termen stabilit in perioada calatoriei, cu conditia ca instanta sa nu recunoasca rezervarea facuta ca motivatie pentru amanarea termenului si citatia primita sa fie prima emisa in respectiva cauza aflata pe rolul instantei;
  • concedierea persoanei asigurate de catre angajatorul sau;
  • nasterea prematura neprovocata a unui copil al asiguratului;
  • intentarea unei actiuni de divort in care este implicat direct asiguratul.

Unde poti face o asigurare de calatorie si cat costa

Te grabesti in vacanta, economiseste timp si comanda online asigurarea de calatorie de aici. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si primesti pe loc variantele de asigurari disponibile, astfel incat vezi costul primei inca de la inceput. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online si primesti polita prin e-mail.

Daca te pregatesti sa pleci intr-o calatorie in strainatate, iti recomandam sa iei neaparat in calcul o asigurare de calatorie. Aceasta iti poate  cumpara atat linistea necesara in timpul vacantei, cat si serviciile medicale de care ai putea avea nevoie.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici.

Tipuri de asigurari de calatorie: ce riscuri acopera si ce nu?