asigurare locuintaMiercuri, 9 martie, un incendiu puternic a afectat mansarda unui bloc de patru etaje de pe bulevardul 1 decembrie din capitala. Pompierii au muncit ore intregi sa stinga focul, 34 de garsoniere au fost afectate si toti cei 400 de locatari au fost evacuati.

Din pacate, doar unii dintre cei care locuiau in mansarda aveau asigurare pentru locuinta. Dintre acestia, trei sunt clienti Otto Broker, care au incheiat asigurarea facultativa, asa ca daunele cauzate de incendiu vor fi acoperite.

Pagubitii au fost preluati de Otto Broker si li s-a oferit asistenta pentru a alege cea mai rapida metoda de rezolvare a daunei. Politele au fost avizate la asiguratori, s-au facut constatarile si acum se asteapta raportul de la ISU pentru stabilirea  cauzei daunei.  

In Romania au loc anual, in medie, 4540 de incendii, ceea ce inseamna 12 incendii pe zi, conform unui studiu realizat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor sunt instalatiile electrice defecte sau improvizate, aparatele electrice uitate sub tensiune, dar si cosurile de fum defecte sau necuratate.

Asigurarea facultativa de locuinta este o metoda eficienta pentru protejarea casei in caz de incendiu. Asigurarea de locuinta obligatorie acopera doar daunele cauzate de dezastre naturale, iar asigurarea facultativa acopera suplimentar o multime de daune, de la incendii pana la inundatii accidentale provocate de vecini.

 

Sursa foto: www.pixabay.com

Trei dintre locuintele afectate de incendiul de ieri sunt asigurate prin Otto Broker