7 lucruri de care trebuie să ții cont când pleci în vacanță cu cei mici

Daca inainte de venirea copiilor, obisnuiai sa alegi destinatiile de vacanta in functie de peisajul locului sau de cum arata hotelul, acum ai mai multe casute pe care trebuie sa le bifezi in cautarea destinatiei perfecte. Unul sau mai multi copii inseamna atat un cost mai mare pentru bugetul familiei cat si mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti planifici urmatoarea vacanta.

  1. Imi primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca cei mici vor avea intotdeauna “ceva de facut” pe toata perioada vacantei. Altfel, vei risca sa se plictiseasca si in acest caz nici tu nu te vei putea relaxa. Chiar daca este mai complicat sa gasesti o destinatie pe placul intregii familii si sa te incadrezi si intr-un buget, este important sa le asiguri celor mici activitati specifice varstei lor, pe langa conditiile foarte bune de cazare si masa. Asadar alege un hotel care ofere un loc de joaca si piscina pentru copii dar si activitati special gandite pentru cei mai mici dintre turisti.
  2. Nu poti sa prevezi situatiile in care cel mic va face febra sau poate nu ii va pica bine un fel de mancare. De aceea, asigura-te ca vei pune in bagaj medicamente pentru copii, luand in considerare toate problemele care ar putea sa apara in vacanta. Asa vei putea trece peste eventualele probleme fara a fi nevoie sa cutreieri statiunea in cautare de farmacii.
  3. Nu uita de jucariile lui preferate. Pentru ca acesta sa se acomodeze cat mai repede in locul unde va veti petrece vacanta, ar fi minunat sa aiba langa el jucaria favorita. Cu ajutorul aceteia va adormi mai usor si se va linisti atunci cand activitatile si plimbarile din timpul zilei il vor extenua.
  4. Indiferent ca vei alege ca mijloc de transport masina sau avionul, copiii se vor plictisi atunci cand vorbim despre distante lungi. Cel mai bine ar fi sa ii poti oferi o tableta sau un smartphone pe care sa ai descarcat cateva dintre desenele lui animate preferate. Daca este mai mare, atunci cu siguranta il va bucura o tableta cu jocurile lui preferate.
  5. Daca alegi o destinatie unde veti sta la plaja, gandeste-te sa ii asiguri activitati pe timpul in care tu vei sta la soare. Un copil se plictiseste repede si cu siguranta nu va fi la fel de incantat de statul la soare ca si tine. Daca vrei totusi sa beneficiezi de cateva ore pe plaja, ar fi bine sa ai la tine cateva carticele de colorat, reviste si joculete, pe langa jucariile special concepute pentru plaja. Acestea ii vor ocupa timpul iar voi va veti putea relaxa.
  6. Indiferent ca veti alege o destinatie cu plaja sau nu, daca veti face plimbari lungi prin soare, trebuie sa fii pregatit cu o lotiune cu cel mai mare factor de protectie solara. Copiii sunt foarte sensibili, de aceea trebuie sa ii protejezi, aplicand de cateva ori pe zi aceste lotiuni. Oricare ar fi destinatia voastra, atata timp cat este cald si corpul nu este protejat in totalitate de haine, pune in bagaj si o astfel de lotiune.
  7. Asigura-te ca nimic nu-ti va compromite distractia, cu o asigurare de calatorie. Asa, vei fi sigur ca esti acoperit in caz ca ti se intampla ceva tie sau familiei tale. Calatorind cu cei mici, exista sanse ca acestia sa se raneasca sau sa sufere o toxiinfectie alimentara. O asigurare medicala de calatorie te va scuti de situatii neasteptate. Vezi care sunt optiunile de asigurare de calatorie aici.

Copiii se adapteaza usor, mai ales daca le acorzi atenia si le satisfaci nevoile. De aceea, vacanta alaturi de cei mici poate fi linistita si relaxanta atunci cand iti iei masurile de siguranta si cand stii cum sa previi anumite situatii de criza. Vacanta placuta!

7 lucruri de care trebuie să ții cont când pleci în vacanță cu cei mici