Pentru ca ne pasa mult de natura si de aerul pe care-l respiram, la Otto Broker  consumam hartia cu intelepciune si, mai ales, reciclam cu ajutorul programului  de antreprenoriat social Recicleta.

Recicleta este o intreprindere sociala si ofera servicii de colectare hartie, PET si doze de aluminiu, in vederea reciclarii. Programul a fost creat in 2009 de catre Viitor Plus,  catre promoveaza  grija pentru natura si echitatea sociala. Transportul deserturilor se face fara emisii poluante, cu cargo-triciclete, iar acestea sunt conduse de persoane din grupuri sociale vulnerabile care au astfel un loc de munca stabil, legal.

In 2016 am colectat pentru reciclare 731 kg de deseuri reciclabile, iar impactul pozitiv pe care l-a avut colectarea selectiva a acestor deseuri cu Recicleta este reprezentat astfel:

  • am participat la salvarea de la taiere a 11 de arbori (o tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi!)
  • aproximativ 366 kg de CO2  vor fi absorbite in 50 de ani de arborii salvati de la taiere.
  • am sustinut transportul cu cargo-triciclete, astfel peste 2000 kg de CO2 nu au fost emise datorita cargo-tricicletelor folosite in program
  • aproximativ 665 kg de CO2 nu au mai sunt emise datorita materialelor reciclabile deviate de la groapa de gunoi si redirectionate spre reciclare
  • am contribuit la sustinerea a 2 locuri de munca pentru persoane aflate in dificultate, care conduc cargo-tricicletele.
Campioni la reciclare
Tagged on: