Se intampla sa auzim ca nu merita sa ai o asigurare CASCO daca masina pe care o ai e mai veche. Si de cele mai multe ori, masinile cu o vechime de peste 10 ani nu prea sunt asigurate, pentru ca polita poate fi, in unele cazuri, prea scumpa raportat la valoarea masinii.

Dar daca polita CASCO ar avea un pret bun? Maijos iti vom vorbi despre doua produse de asigurare special create pentru masinile cu o vechime mai mare de 5 ani.

CASCO START de la Euroins

  • Se adreseaza masinilor cu o vechime intre 5 si 13 ani.
  • Polita se emite pe loc, fara inspectie de risc.
  • Suma asigurata este de maximum 10.000 euro, cu o prima de asigurare pe 6 sau 12 luni

Riscuri asigurare:

  • Catastrofe naturale (cutremure, furtuna, inundatii din cauze natural, alunecari de teren);
  • Fenomene atmosferice (grindina, uragan, greutatea stratului de zapada, de gheata sau avalansa);
  • Ciocniri, loviri sau izbiri cu alte autovehicule, generate in exclusivitate intr-un accident rutier acoperit de un contract RCA, in care a fost avariat insusi vehiculul asigurat CASCO, pentru care exista intocmit un constat amiabil intre parti sau un proces verbal intocmit la Politie.
  • Caderi de corpuri pe vehicul;
  • Furt total (furtul integral al vehicului) prin efractie sau talharie;
  • Servicii de asistenta rutiera START.

Fransiza*:
10% din suma asigurata in caz de dauna totala, 100 EUR/eveniment pentru avarii partiale daca vehiculul este condus de o persoana diferita de Asigurat, cu o varsta de pana la 31 de ani impliniti sau 100 EUR/eveniment pentru avarii partiale daca reparatia se face in ateliere de specialitate din Romania care nu au contract de colaborare cu EUROINS.

CASCO Econom de la Omniasig

  • Se adreseaza masinilor cu o vechime intre 6 si 20 de ani
  • Polita se emite dupa inspectia de risc, atat la prima emitere cat si la reinnoirea politei
  • Suma asigurata poate fi de 7.500/15.000/30.000 ron, cu o prima de asigurare pe 6 sau 12 luni
  • Masinile cu o vechime de maximum 10 ani beneficiaza de clauza de Asistenta rutiera.
  • Polita NU include: daunele provocate de conducatori cu varsta sub 30 de ani, daunele provocate de autori necunoscuti, riscul de vandalism sau furt

Riscuri asigurare:

  • Coliziuni cu alte vehicule (vinovat Asigurat sau vinovat tert neasigurat RCA);
  • Fenomene atmosferice:  Grindina, ploaie torentiala, furtuna, uragan, taifun, ciclon, tornada, avalansa de zapada;
  • Asistenta rutiera inclusa pentru autoturismele cu o vechime sub 10 ani

Fransiza* este zero la acest produs de asigurare.

*Fransiza este suma pe care o vei achita in cazul producerii unei daune. Avantajul politelor de asigurare cu franzisa este ca reduc valoarea primei de asigurare, astfel vei plati mai putin in momentul in care inchei asigurarea.

10 aspecte importante de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi un produs de asigurare CASCO pentru masina ta mai veche de 5 ani:

  1. In cazul produsului de asigurare CASCO Start de la Euroins, emiterea politei se realizeaza pe loc si nu este necesara inspectia de risc, in timp ce la CASCO Econom de la Omniasig se efectueaza inspectia de risc atat la prima emitere cat si la reinnoirea politei de asigurare.
  2. Masinile eligibile pentru incheierea unui CASCO Econom sunt cele cu o vechime intre 6 si 20 de ani, in timp ce CASCO Start poate asigurara doar autoturisme cu o vechime intre 6 si 13 ani.
  3. In timp ce CASCO Start nu exclude conducatorii auto sub o anumita varsta, CASCO Econom nu asigura evenimentele provocate de soferii mai tineri de 30 de ani.
  4. Soferii cu o clasa de bonus/malus la RCA mai mare sau egala cu M5 nu sunt eligibili pentru incheierea politei de asigurare CASCO Econom, in timp ce pentru CASCO Start nu exista astfel de excluderi.
  5. Pentru ambele produse de asigurare, CASCO Start si CASCO Econom, sunt asigurate vehiculele inmatriculate in Romania, detinute sau utilizate de catre persoane fizice sau juridice cu resedinta/sediul in Romania, cu o valabilitate numai pe teritoriul Romaniei.
  6. Ambele produse de asigurare exclud vehiculele implicate in activitati de taximetrie, scoala de conducere, inchiriere si leasing, protectie si garda, servicii de ambulanta, politie si pompieri, curierat si transporturi rutiere si marfuri.
  7. In cazul ambelor produse de asigurare sunt disponibile 2 variante de emitere: cu o prima de asigurare pe 6 sau 12 luni.
  8. Ambele produse de asigurare pot include si clauza de conducator multiplu, insa la produsul de asigurare CASCO Econom soferii trebuie sa aiba o varsta mai mare de 30 de ani.
  9. CASCO Econom include automat serviciul de asistenta rutiera pentru masinile cu o vechime mai mica de 10 ani.
  10. Produsul CASCO Start include o fransiza de 10% din suma asigurata, in timp ce pentru CACO Econom fransiza este 0.

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor nostri. Sau poti solicita oferta de pret pentru masina ta, apeland 021.555.6886.

CASCO pentru masini mai vechi de 5 ani
Tagged on: