Iti reamintim ca asigurarea RCA este obligatorie pentru toti soferii. Dar nu esti obligat sa o ai la tine in format fizic atunci cand pleci la drum, in Romania. Daca esti oprit pentru o verificare, Politia poate verifica pe loc daca masina are sau nu asigurare, in baza de date AIDA – Administrare Istoric Date Asigurari Auto (fosta baza de date CEDAM). Daca apari in baza de date ca fiind asigurat, esti liber sa pleci mai departe.

Iata pasii necesari pentru a verifica valabilitatea unei asigurari RCA:

– acceseaza siteul AIDA

– click pe sectiunea verificare polite RCA

– alege criteriul de cautare – dupa Serie de caroserie (serie VIN) sau Numar de inmatriculare

– completeaza datele selectate pentru masina pentru care doresti sa verifici polita RCA

– alege Data pentru care se face verificarea

– bifeaza ca esti de acord cu Politica de confidentialitate si casuta „Nu sunt robot”

– apasa butonul Cauta

– ulterior se deschide o casuta cu informatii privind valabilitatea politei RCA, pe ce perioada este in vigoare si la ce asigurator a fost incheiata.

Astfel vei optine informatiile cu privire la perioada de valabilitate a politei RCA si la ce asigurator este incheiata.

*Daca pleci cu masina in afara tarii, iti recomandam sa ai asigurarea la tine in format fizic.

Poti sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere, pentru ca la Otto Broker poti afla pe loc costul primei de asigurare doar completand campurile necesare din calculatorul RCA disponibil aici. Primesti pe loc oferte de la toti asiguratorii din piata si o alegi pe cea care ti se potriveste.

Daca ai nevoie de consultanta, te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale sau ne poti suna la 021.555.6886 și te consiliem gratuit. Iar daca ai ales deja polita care ti se potriveste, o poti comanda online, platesti cu cardul in siguranta si primesti polita pe e-mail.

Oricand ai nevoie sa iti verifici polita RCA o vei putea face din contul tau de client, oridunde ai fi, chiar de pe telefonul tau mobil. De acolo o poti printa daca ai nevoie si o poti reinnoi cu un singur click.

Polita RCA poate fi verificata online
Tagged on: