Anul trecut, 97% dintre organizații la nivel global s-au confruntat cu cel puțin un atac malware pe mobil, arată un studiu Check Point “2021 Mobile Security Report”. Acest lucru indică faptul că telefoanele mobile trebuie să fie incluse în modelele de Securitate a datelor pentru că riscurile generate de aceste evenimente au efecte semnificative.

În același timp, studiul arată și faptul că 46% dintre aceste companii au înregistrat situații în care un angajat a descărcat o aplicație malware iar 40% dintre toate dispozitivele mobile la nivel global sunt vulnerabile în fața acestor atacuri cibernetice; în special în această perioadă în care infractorii au exploatat îngrijorările oamenilor cu privire la pandemie și s-au folosit de acest subiect pentru a-i determina pe aceștia să acceseze linkuri compromise.

Printre aplicațiile care au înregistrat vulnerabilități majore în 2020, se numără și cele mai populare rețele sociale: Facebook, Instagram și WhatsApp.

Pentru a evita să ajungi victima unui atac cibernetic pe telefonul tău mobil, asigură-te întotdeauna că descarci aplicații doar din surse sigure și că accesezi doar linkuri de încredere. Verifică că ai întotdeauna instalată ultima variantă a software-ului mobil pentru a evita vulnerabilitățile. Instalează-ți un software de securitate pe telefonul tău mobil și nu vizita siteuri care nu prezintă credibilitate.

Infractorii cibernetici caută în permanență noi metode de a accesa dispozitivele utilizatorilor din întreaga lume. De aceea, este important să-ți tratezi telefonul mobil, la fel cum procedezi și cu laptopul sau PC-ul tău, în special pentru faptul că în telefonul mobil deții informații foarte importante cum ar fi detalii bancare, e-mailuri importante, informații private șamd.

Asigurarea pentru răspundere cibernetică reprezintă primul pas dintr-un plan complet de apărare împotriva terorismului cibernetic. O astfel de poliță va acoperi atât pierderile proprii (pierderi de venituri din blocarea activității, pierderi de date operaționale, plăți fraudate etc) cât și potențialele daune aduse parteneilor de afaceri, angajaților sau clienților (pierderea unor date cu caracter personal, încălcarea confidențialității etc). Alături de niște măsuri solide de securitate cibernetică, această asigurare va oferi protecția necesară împotriva amenințărilor cibernetice.

Intră pe www.ottobroker.ro și află mai multe despre cum te putem ajuta.

97% dintre companii au înregistrat atacuri malware pe mobil, în 2020