Daca locuiesti cu chirie, cu siguranta nu iti doresti sa fii nevoit sa platesti o suma importanta de bani, in afara de chiria lunara si plata facturilor, in cazul in care apar defectiuni in locuinta. Cu toate astea, trebuie sa fii responsabil cu bunurile proprietarului, pe toata perioada contractului de inchiriere.

Din pacate, momentele de neatentie ale tale sau ale copilului, pot produce avarii asupra locuintei sau bunurilor proprietarului, pe care trebuie sa le platesti tu. Pentru ca de cele mai multe ori aceste reparatii presupun cheltuieli mari și neprevazute in buget, cel mai bine este sa inchei o asigurare de raspundere civila fata de proprietar, in numele careia asiguratorul va prelua raspunderea pentru pagubele produse in mod accidental si il va despabugi pe proprietar.

Astfel, te asiguri ca nu vei avea cheltuieli suplimentare in cazul in care ceva neprevazut se intampla iar imobilul va fi exact la fel, de la inceput si pana la finalul contractului de inchiriere.

Pentru a incheia o astfel de asigurare ai nevoie de un contract de inchiriere, intre tine si proprietar, inregistrat la organul fiscal teritorial. Iar polita de raspundere civila a chiriasului fata de propietar  poate acoperi urmatoarele riscuri:

  • Cheltuielile de reparatii sau inlocuire a bunurilor avariate pe care esti obligat sa le platesti cu titlu de dauna.
  • Cheltuielile de judecata pe care esti obligat sa le platesti, in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata.

In cazul in care inchiriezi un apartament gol pe care îl mobilezi din bugetul propriu si vrei sa fii protejat financiar pentru investitia pe care ai facut-o, poti sa inchei o asigurare pentru bunurile din interior si in cazul unui incendiu, inundatii sau furt, vei fi despagubit pentru daunele inregistrate. Astfel, stii sigur ca indiferent ce s-ar intampla nu vei pierde banii pe care i-ai investit si de asemenea, in cazul in care se intampla ceva vei putea sa iti cumperi alte bunuri pentru a continua sa te bucuri de acelasi confort.

Noi, la Otto Broker, te consiliem in alegerea produsului potrivit nevoilor tale si iti prezentam corect produsele de asigurare, pentru a intelege exact toate clauzele pe care le poate acoperi polita de asigurare. Te asteptam sa ne scrii pe [email protected], ne poti suna la 021 555 6886  sau sa vii intr-unul dintre birourile noastre de vanzare, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor Otto Broker.

Esti chirias? Afla ce asigurare ar trebui sa inchei pentru a fi protejat.