Iarna este anotimpul cu cele mai multe daune auto. In sezonul rece, accidentele grave au loc cu o frecventa mai scazuta, insa tamponarile usoare cresc considerabil. Iar pentru ca iarna poate veni cu multe surprize neplacute pentru masina ta si cheltuieli neprevazute in bugetul familiei, asigurarea CASCO este solutia ideala pentru a scapa de aceste griji.

Iata riscurile de care te protejeaza polita CASCO pe timpul iernii si la care poate nu te-ai gandit, daca nu ti s-au intamplat inca.

De la ninsori abundente, polei si zapada proaspata pe carosabil. In aceste conditii, riscurile unui accident cresc la fiecare drum. Daca pui o frana mai puternica si masina iti scapa de sub control, in mers sau chiar intr-o parcare si ai ghinionul sa te opresti intr-un alt autovehicul, asigurarea CASCO este cea care te despagubeste.

Daunele cu autor necunoscut din parcare. Bineinteles ca se poate intampla sa fii tu victima unei astfel de situatii si sa iti gasesti masina lovita, in parcare. Fie ca ai parcat pe locul deszapezit al vecinului, daca ai stationat cateva ore pe un loc fara sa stii ca acolo parcheaza de obicei altcineva si zapada te-a impiedicat sa vezi marcajele iar masina ti-a fost vandalizata, fie ca in parcarea aglomerata de la hypermarket cineva ti-a lovit masina in timpul manevrelor, asigurarea CASCO acopera si aceste riscuri.

Caderea unei cantitati mari de zapada sau gheata pe masina. Daca parchezi langa o cladire si pe masina ta cade o cantitate mare de zapada sau gheata/turturi, polita CASCO te va despagubi si in acest caz.

Daunele provocate de utilajele de deszapezire. Lipsa parcarilor in orasele mari si neatentia celor care conduc plugurile de zapada face ca numarul daunelor sa creasca in acest sezon. Asigurarea CASCO te va despagubi pentru aceste daune si iti vei putea repara masina fara sa sa scoti bani din buzunar.

Iarna poate aparea si fenomenul de “freezing rain”, ploaia inghetata care poate produce daune majore masinilor peste care cad crengi sau chiar copaci din cauza greutatii mari de gheata. In lunile ianuarie si februarie, acest fenomen a provocat extrem de multe daune auto in ultimii ani.

De regula, principalele riscuri acoperite de politele CASCO pentru autovehicule sunt:

  • Avarii provocate de ciocniri, loviri, zgarieri, caderi de corpuri pe autovehicul, rasturnari
  • Avarii produse in urma accidentelor rutiere
  • Incendiu, trasnet sau explozie
  • Furt partial sau total
  • Vandalism
  • Fenomene naturale

Suplimentar, polita CASCO mai poate acoperi:

  • pierderea sau furtul cheilor
  • accidentarea persoanelor transportate
  • serviciul de asistenta rutiera

In cazul unor avarii produse de caderea unor corpuri pe autovehicul, fie zapada, gheata sau copaci, procedura de obtinere a despagubirii este asemanatoare ca in cazul unui dosar pentru un accident usor, vandalism sau dauna in parcare cu autor necunoscut. Deschizi un dosar de dauna in urma avizarii scrise in care este explicat si descris evenimentul produs, iar asiguratorul va plati despagubirea, catre service sau in contul tau, daca optezi pentru reparatie in regie proprie.

Daca ai ales si o clauza suplimentara de asistenta rutiera ai posibilitatea sa primesti o masina la schimb in cazul in care autovehiculul tau a fost grav avariat de caderea unui copac sau a ghetii si nu mai este deplasabil.

Te asteptam in birourile de vanzare Otto Broker cu sfaturi si recomandari personalizate in functie de nevoile tale, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor nostri. Sau poti solicita online un pret CASCO pentru masina ta, de aici sau contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected].

Esti pregatit pentru iarna? Incheie o asigurare CASCO!
Tagged on: