Chiar daca iubesti calatoriile si de fiecare daca cand ai ocazia sau iti iese in cale o oferta de nerefuzat, iti planifici o escapada, te feresti de ecalele lungi petrecute in aeroport. De obicei, daca alegi un bilet la un pret mai redus, este posibil sa ai o escala de cateva ore intre zborurile de legatura. Asa ca, ce e de facut in acele ore, pentru a trece mai usor si mai placut peste asteptare? Iata cateva idei pentru a iti petrece timpul, intr-un aeroport.

Pregateste-te de acasa. Daca urmeaza sa iti petreci mai multe ore in aeroport, pregateste-te pentru ce urmeaza. Nu ar strica sa iti pui in bagaj niste dopuri de urechi, o patura, o carte, o tableta si cel mai importat, o baterie externa pentru telefon sau un adaptor de priza, daca este cazul. Cu siguranta vei petrece destul timp navigand pe internet si retelele sociale pentru a trece timpul mai usor, iar bateria se termina cat ai clipi.  Si ca sa fii sigur ca internetul nu iti va lipsi, descarca-ti WiFox. Harta aeroporturilor cu parolele retelelor WiFi, actualizata in permanenta, aplicatie disponibila atat pentru iOS cat si pentru Android.

Exploreaza aeroportul. Fie ca esti in cautare de suveniruri sau de produse pe care nu le poti gasi la noi in tara, fie ca nu iti doresti sa cheltuiesti din bugetul de vacanta, exploreaza aeroportul si plimba-te cat de mult poti. Pe langa multimea de oameni, vorbitori de toate limbile pamantului, cu siguranta vei gasi lucruri interesante, si poti gasi chiar un loc unde sa iti petreci urmatoarele ore, intr-un mod placut. Plus ca, iti pui si sangele in miscare iar timpul va trece mai repede.

Alege o escala mai mare. Daca nu poti evita escala, in loc sa alegi un zbor cu o escala de 4 ore, mai bine alegi unul cu o escala mai mare, care sa iti permita sa iesi din aeroport, si sa descoperi orasul sau imprejurimile. Pe langa faptul ca vei obtine un pret mai bun pentru bilet, vei explora si locuri noi, de unde poti castiga amintiri frumoase, sau poti gasi suveniruri la preturi mai mici.  De exemplu, daca vei tranzita Istanbulul, poti achizitiona un tur special creat pentru turistii care au cateva ore la dispozitie si vor sa descopere principalele puncte turistice. In plus, poti alege din mai multe trasee diferite si astfel sa te bucuri de cateva ore de explorat Istanbulul. Bineinteles, poti gasi astfel de servicii si in alte aeroporturi.

Poti alege sa dormi. Si daca nu esti genul care sa adoarma oricum si oriunde, afla ca in multe dintre marile aeroporturi exista locuri unde poti trage un pui de somn, special create pentru asta. Poti plati cativa euro pentru a dormi in mini-hotelurile aeroporturilor, si unde poti chiar folosi dusul sau alte facilitati. Daca totusi nu vrei sa platesti pentru asta, iti recomandam sa gasesti o poarta nefolosita, unde sa te cuibaresti langa bagaje si sa tragi un pui de somn care sa iti incarce bateriile pentru restul calatoriei pana la destinatie.

Clauza pentru bagaje pierdute. In cazul zborurilor cu escale, exista riscul ca bagajul tau sa fie pierdut asa ca s-ar putea sa te intereseze clauza de pierdere sau deteriorare a bagajului. Daca ajungi la destinatie fara bagaj, compania de asigurari iti va oferi despagubiri. Asa ca, inainte de plecare, ia-ti o asigurare de calatorie si solicita aceasta clauza, deoarece in majoritatea cazurilor, asigurarile standard nu contin aceasta acoperire.

Iti reamintim, pretul unei asigurari de calatorie este unul foarte mic in comparatie cu suma pe care ai putea sa o platesti in cazul unei situatii neprevazute. Costa mai putin decat o cola in aeroport si o poti comanda online, inainte de plecare, de aici.

Afla cum poti sa te bucuri de orele lungi petrecute in aeroport
Tagged on: