jaguar-c-type-1951-1953Ce este CASCO Vintage?

CASCO Vintage este un produs de asigurare unic in Romania, dezvoltat de Otto Broker si UNIQA Asigurari, cu acoperiri special customizate pentru vehiculele clasice – masini si motociclete.

Ce masini pot fi asigurate?

Polita CASCO Vintage se poate incheia pentru vehicule avand vechime peste 20 de ani, aflate in stare de functionare, conservate pentru valoarea lor tehnica si istorica.

Acoperirea este doar pentru uz personal, de recreere si social, fiind exclusa utilizarea pentru foloase materiale sau ca mijloc de transport zilnic.

Poti incheia o polita CASCO Vintage daca vehiculul detinut are o vechime mai mare de 20 de ani, fie ca este vorba de un youngtimer (20-30 de ani vechime), oldtimer (30-45 de ani vechime) sau o masina de epoca (peste 45 de ani).

Ce conditii sunt pentru soferi?

Se asigura maxim 2 soferi numiti/ polita. Soferul trebuie sa aiba o varsta minima de 30 de ani.

Care este suma asigurata?

Suma asigurata este propusa de catre client. Concret, aceasta se stabileste pe baza declaratiei clientului si a evaluarii sale, pe care o argumenteaza si o agreaza apoi cu asiguratorul, in urma inspectiei de risc.

Care sunt riscurile acoperite?

Polita CASCO Vintage protejeaza impotriva riscurilor uzuale CASCO, adica avarii din accident, lovituri in parcare, furt etc. Polita ofera acoperire atat cand vehiculul este pe propulsie proprie, precum cand acesta este pe strada sau in garaj, expus la un eveniment sau in drum spre unul.

Unde este valabila polita?

Polita standard CASCO Vintage este valabila pe teritoriul Romaniei. La solicitare acoperirea poate fi extinsa si pentru alte tari.

Ce valabilitate are polita?

Prin asigurarea CASCO Vintage oferim acoperire pentru maxim 5.000 km/ an. In cazul in care aceasta limita va fi depasita, se poate suplimenta cu inca 5.000 km in conditii similare.

Se pot asigura si masinile care participa la raliuri sau concursuri ?

Pentru impatimitii masinilor vintage care participa cu autovehiculul in raliuri sau concursuri de viteza in coasta exista optiunea de a asigura riscul de dauna totala in cadrul concursurilor de VTM pentru masini clasice printr-o clauza speciala.

Ce alternative la CASCO Vintage exista?

Momentan in Romania suntem singurul furnizor a unei asigurari de acest gen.

Care sunt avantajele CASCO Vintage? De ce este aceasta polita diferita?

  • In primul rand este o polita dedicate masinilor clasice, deci pasiunea si mostenirea unora poate fi perpetuata din generatie in generatie in conditii de siguranta.
  • Primele de asigurare sunt mult reduse in comparatie cu o polita casco normala.
  • Poate acoperi si intrecerile sportive de VTM sau alte raliuri specifice masinilor din aceasta categorie.
  • Suma asigurata poate fi stabilita de catre asigurat, fata de valori predefinite impuse de asigurator.
  • Nu in ultimul rand, polita este oferita de un asigurator de top care are o experienta vasta in Austria, tara de bastina.
CASCO Vintage – intrebari frecvente
Tagged on: