Importanta asigurării CASCO

Risc crescut de accident cu un șofer neasigurat

În traficul aglomerat și imprevizibil, riscul de a fi implicat într-un accident este ridicat. Impactul financiar al unui accident poate fi considerabil, iar șansele de a întâlni un șofer fără asigurare RCA nu reprezintă un risc pe care dorești să ți-l asumi.

Din analizele noastre interne, am observat că între 20% și 30% dintre clienți au o întârziere de 7-15 zile la reînnoirea asigurării RCA, din diverse motive. Având în vedere că parcul auto din România numără aproape 8 milioane de vehicule, un calcul simplu sugerează că la un moment dat, un număr considerabil de mașini pot circula fără asigurare RCA.

În plus, potrivit practicii instanțelor de judecată, prezentarea poliței RCA nu mai este obligatorie la controlul rutier. Totodată, legislația aplicabilă permite autorităților abilitate verificarea valabilității poliței RCA prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării – AIDA (Administrare Istoric Date Asigurați). Este posibil ca astfel să crească probabilitatea de a întâlni șoferi neasigurați pentru răspundere civilă auto (RCA) în trafic. Tu când ai fost întrebat de polița RCA la un control în trafic?

Dauna medie aproximativ 9.000 lei

Riscul de a fi implicat într-un accident cu un șofer care nu are RCA valabil este cu adevărat mare. Iar daunele rezultate dintr-un accident pot fi substanțiale, estimând-se că dauna medie în cazul unui accident fără victime este de aproximativ 9.000 lei. În aceste condiții, în absența unei asigurări CASCO, șoferul păgubit va trebui sa suporte costurile de reparație, urmând apoi să încerce recuperarea acestor costuri prin acțiuni legale de la șoferul care a produs accidentul.

Oferte multiple de CASCO prin Otto Broker

La Otto Broker, te ajutăm să găsești cea mai bună asigurare CASCO pentru mașina ta, potrivit nevoilor tale. E simplu: completezi un formular aici și noi îți trimitem mai multe oferte de la diferiți asigurători. Așa poți alege ce ți se potrivește cel mai bine. În plus, poți plăti asigurarea în rate, ca să fie mai ușor pentru tine. Și dacă ai nevoie de ajutor să decizi, noi îți oferim consultanță gratuită. Specialiștii noștri sunt aici să te ghideze și să răspundă la întrebările tale, astfel încât să fii sigur că alegi cea mai bună asigurare pentru tine.

Consiliere gratuită oferită de Otto Broker

Te așteptăm și în birourile Otto Broker pentru consultanță gratuită și recomandări adaptate cerințelor și nevoilor tale. De asemenea, suntem disponibili la telefon la numărul 021.555.6886 sau prin e-mail la [email protected] pentru orice informații suplimentare.

Nu lăsa situația actuală să te pună într-o poziție vulnerabilă în trafic. Protejează-te acum cu o asigurare CASCO intermediată de Otto Broker și pleacă la drum asigurat.


Importanta asigurarii CASCO
Tagged on: