Otto Broker intra in actionariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurari self-service infiintata in 2011.

In cursul lunii iunie Otto Broker si i-Asigurare.ro au semnat un acord, in urma caruia i-Asigurare va coopta brokerul in structura de asociati, avand ca obiectiv sa creasca ritmul de dezvoltare a companiei. Tranzactia se va finaliza in urmatoarele saptamani, iar operatiunile in noua structura de colaborare au inceput in 10 iulie 2019.

Cele doua companii isi unesc fortele pentru a inova si dezvolta impreuna pe piata asigurarilor tehnologii care sa ofere produse si servicii cat mai usor accesibile clientilor. Companiile vor functiona in continuare independent: i-Asigurare se va concentra pe solutii 100% digitale in asigurari, iar Otto Broker isi va continua strategia de dezvoltare click & mortar, care presupune o experienta unitara pentru clienti in interactiunile cu compania, pe orice canal.

i-Asigurare a inovat pe piata asigurarilor, prin lansarea primei aplicatii de asigurari disponibila pe telefonul mobil, cu ajutorul careia utilizatorii pot calcula tarife si comanda asigurari de pe orice device iOS sau Android. Ineditul serviciu si-a dobandit rapid notorietatea, fiind adoptat in scurt timp de numerosi utilizatori si devenind aplicatie partenera Vodafone.

Tranzactia cu Otto Broker aduce si relansarea i-Asigurare intr-o noua forma, cu servicii extinse. Aplicatia i-Asigurare va permite utilizatorilor sa compare tarife si sa incheie polite de asigurare pentru locuinta, masina, calatorie sau bicicleta, direct, prin plata online cu card bancar. Practic, cele doua companii isi pun impreuna solutiile tehnologice dezvoltate in ultimii ani. Platforma Otto Broker pune la dispozitie cel mai puternic motor de integrari si comparatoare de produse de asigurari din piata romaneasca, iar i-Asigurare ofera clientilor cele mai la indemana modalitati de accesare a acestor produse, online si, mai ales, pe un terminal mobil.

”Ne propunem sa aducem noutati pe piata asigurarilor din Romania si suntem siguri ca impreuna cu Otto Broker dispunem de resursele necesare pentru a continua sa inovam. Ne dorim in mod special sa aducem beneficii si utilitate pentru utilizatorul final”, a declarat Andi Aparaschivei, fondator i-Asigurare.

“Am facut aceasta tranzactie pentru ca vrem sa investim in solutii digitale care aduc valoare pentru clienti, atat pe canale proprii ale companiei cat si in parteneriate care pot fructifica platforma tehnologica dezvoltata de noi. Impreuna cu partenerii din i-Asigurare punem in slujba clientilor cateva ingrediente esentiale: abilitatile tehnice de exceptie ale furnizorului software i-Asigurare, experienta noastra in asigurari si tehnologie dedicata industriei, coroborate cu deschiderea spre inovatie care caracterizeaza ambele companii. Avem incredere ca putem sa contribuim cel putin la dublarea business-ului i-Asigurare in urmatorii 2 ani”, a declarat Victor Sraer, Managing Partner Otto Broker.

Acordul de asociere dintre cele doua companii a fost realizat cu ajutorul casei de avocatura bpv GRIGORESCU-STEFANICA.

i-Asigurare a intermediat in primele 6 luni ale anului cca. 1,4 mil RON, iar in cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de cca. 2,5 mil RON. Otto Broker a intermediat, in primul semestru din 2019, prime de asigurare in valoare de aproximativ 33 mil RON, iar in cursul anului 2018 nivelul a fost de aproape 63 mil RON.

i-Asigurare a fost dezvoltata ca parte a grupului i-Tom si a devenit ulterior un business de sine statator. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan si Andi Aparaschivei, ofera servicii de dezvoltare software si detine mai multe produse software proprii.

Otto Broker de Asigurare este cel mai important broker de asigurari retail in centrele comerciale din Romania, iar prin divizia sa corporate este membru al ICBA, retea globala de brokeri cu specializare in asigurarile de credit comercial si solutii de finantare alternativa. Otto Broker este recunoscuta pentru investitiile consecvente in inovatie tehnologica, de produs dar si in materie de management si dezvoltare organizationala.

 

Otto Broker actionar in i-Asigurare.ro